Dijous, 2 de maig de 2024
ensenyament

Un mestre rebutjat a les escoles de Sort i Vall Fosca reclama 300.000 euros per «danys morals i psicològics»

El docent va provocar una onada de protestes dels pares del Pallars, que no volien que donés classe als seus fills

Pallars Digital Pallars | 19 d'abril de 2024 a les 11:00
Entrada de l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, en una imatge d'arxiu | ACN
El polèmic mestre que fa uns anys va ser rebutjat pels pares de les escoles de Sort i la Vall Fosca ha reclamat 300.000 euros al Departament d'Educació per "danys morals i psicològics". Tal com avança Segre, la demanda -on també al·lega "assetjament laboral"- es va produir el març del 2023, però tant la conselleria com la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat la van rebutjar.

L'any 2014, al col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort, i més tard, el 2016, a l'escola de la Plana de Mont-ros, els pares dels alumnes d'Educació Infantil van plantar-se i es van negar a dur els seus fills a classe mentre hi fos aquest docent. En tots dos casos, i després de les protestes, el mestre va ser traslladat a un altre centre educatiu, l'últim cop de manera voluntària.
 
Anys més tard, el 2021, es van produir situacions semblants a la Vall de Boí, i el 2022 a Artesa de Segre. Segons el rotatiu lleidatà, el docent també acumula informes negatius sobre la seva tasca. Aquest fet, però, no ha sigut una barrera, i el mestre ha aconseguit una plaça de funcionari gràcies al concurs de mèrits convocat pel Departament d'Educació l'any passat.

Entre aquests informes, als quals ha tingut accés Segre, destaca el testimoni d'una directora que assenyala l'actitud "brusca i tensa" del docent amb els alumnes. Un altre apuntava un "insuficient domini i coneixement dels continguts a treballar", així com "poca sintonia entre mestre i nens". Més tard, també es va fer referència a la seva "falta d'implicació i d'iniciativa" i un "baix nivell competencial".
 
Malgrat la negativa del Departament d'Educació i la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, el mestre pot encara afrontar la via judicial.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació