Diumenge, 5 de maig de 2024
SANT JORDI 2024

Els autors locals, entre els més venuts en un Sant Jordi «històric» al Pallars

"Tor: foc encès", "Menjàvom del que tenívom" o "Mai és negre el cel del nord" han estat de les publicacions més aclamades pels lectors

Tomàs Garcia Espot Tremp | 24 d'abril de 2024 a les 12:26
Una parada de llibres a Tremp durant la diada de Sant Jordi | Jordi Ubach
Els autors locals han estat els grans triomfadors d'aquesta diada de Sant Jordi al Pallars, amb el permís de Carles Porta. El seu llibre Tor: foc encès, ha estat dels més sol·licitats pels lectors, que fins i tot han esgotat les existències, com en el cas de Sort. Així i tot, les publicacions pallareses no s'han quedat gens curtes, i encapçalen també el rànquing dels més venuts.

El que ha despertat més interès arreu del Pallars és Menjàvom del que tenívom, de Joana Blanch. A través de 19 entrevistes, l'autora fa un homenatge que totes aquelles veïnes, mestresses, filles, germanes, mares, padrines i repadrines que han mantingut el foc viu a tots els pobles de les Valls de Cardós
 
El segueix de molt a prop la novel·la de la pallaresa Marta BoledaMai és negre el cel del nord, que va rebre un accèssit al Premi Carlemany. No molt lluny, Tres petits mons, de Jordi Castilló, també ha estat un dels més comprats, especialment a Tremp, on també ha despuntat el recull de fotografies Tremp durant l'època franquista de Laureà Pagarolas, Xavier Tarraubella i Jordi Uriach.

Un altre llibre sobre història del Pallars que ha tingut requesta és Quan sonava la sirena, del poblatà Manel Gimeno. Pel que fa als autors de la resta Catalunya, i a banda de Carles Porta, Ramon Gener i la seva Història d'un piano també treuen el cap al rànquing, així com La germandat de l'àngel caigut, de l'historiador i periodista amb arrels pallareses, Jaume Clotet.
 
Tot i l'amenaça de mal temps i el fred d'aquest dimarts, les diferents llibreries pallareses s'han mostrat força satisfetes per com ha anat aquesta diada i el nivell de vendes. De fet, l'afluència de gent no ha decebut, especialment a Sort on la diada ha coincidit amb el mercat setmanal. En algunes altres, com en el cas de la llibreria La Singratalla de Tremp, es parla fins i tot d'un Sant Jordi "històric".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació