Divendres, 28 de juny de 2024
judici

Un acusat de maltractar i pegar una dona a Tremp no es presenta al judici i demanen el seu arrest

La vista s'ha ajornat i Fiscalia i acusació volen "garantir" la presència del processat en la nova data assenyalada

Pallars Digital Tremp | 20 de juny de 2024 a les 12:37
L'Audiència de Lleida amb el banc dels acusats buit aquest dijous | I. Gómez / ACN
L'Audiència de Lleida ha hagut d'ajornar el judici previst per aquest dijous a un home acusat de maltractar i pegar reiteradament a Tremp una dona que va ser la seva parella. El motiu, l'absència de l'home al judici malgrat estar citat degudament.

La Fiscalia i l'acusació particular consideren que la seva absència és "injustificada" i han coincidit a sol·licitar la cerca i captura de l'acusat, que s'enfronta a cinc anys i mig de presó. Així, han demanat l'arrest i ingrés a presó provisional del processat per "garantir" la seva presència en la nova data de judici, encara per assenyalar.


D'altra banda, l'advocada de la defensa ha sol·licitat a la sala que eviti dictar la detenció i empresonament del seu representat. La defensa ha considerat que l'acusat tindrà "la bona voluntat" de personar-se en la següent citació i ha indicat que s'encarregarà que disposi dels "recursos econòmics" perquè pugui desplaçar-se fins a Lleida quan pertoqui. En aquest sentit, els fets jutjats van tenir lloc a la capital del Pallars Jussà.

Amb tot, l'Audiència ha hagut d'ajornar el judici perquè la pena que es sol·licita és superior als dos anys de presó i això ha impossibilitat celebrar la vista sense la presència de l'acusat. La sala ha comunicat que estudiarà la demanda de les parts i els informarà de la seva decisió pròximament.

El ministeri fiscal acusa el processat dels delictes de violència física i psíquica habitual, maltractes en l'àmbit familiar i lesions. El ministeri públic detalla que un dels episodis de violència va tenir lloc el juliol del 2021, quan arran d'una discussió, l'home va amenaçar i denigrar la dona amb expressions com "et tiraré per la finestra" o "no serveixes per a res" i després la va agafar dels cabells i la va tirar a terra. Al novembre també li va propinar un cop a l'abdomen i a la cara, fet que va fer perdre a la dona una dent incisiva

A banda de la pena de presó, sol·licita que l'acusat no pugui tenir o portar armes durant almenys quatre anys i que no es pugui acostar a la víctima o comunicar-s'hi durant nou anys. També vol que la indemnitzi amb uns 9.000 euros per les lesions i les seqüeles causades. El novembre de 2021 es va dictar una ordre de protecció, la qual dona empara al cònjuge o la parella del presumpte agressor, entre altres.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació