Dijous, 27 de juny de 2024
Contingut patrocinat

Tècnic de laboratori: una professió imprescindible per al bon funcionament sanitari

Redacció Pallars | 21 de juny de 2024 a les 10:47
Mostres en un laboratori | Cedida
Al moment de cercar desenvolupar-nos en una determinada àrea és important considerar diversos aspectes que van més enllà de les nostres preferències. Si bé és molt important dedicar-nos a una professió que ens apassioni, també és recomanable considerar quines són les opcions amb millor sortida laboral.

En el cas de l'àrea sanitària, una de les professions més valorades tant pel que fa a sous competitius com pel que fa al creixement professional, és el tècnic de laboratori. Comptar amb una titulació oficial és clau per tenir accés a moltes oportunitats laborals i a una remuneració summament competitiva, sense comptar que va augmentant a mesura que escalem posicions dins de l'àrea.
 

Quines funcions té un tècnic de laboratori?

Sense cap dubte, el tècnic de laboratori compleix un rol determinant per al bon funcionament de tot el sistema sanitari. Per això aquest tipus de professió sigui tan demandada en tots els sectors.

Entre les funcions que ha de complir un Tecnic de Laboratori es destaca l'anàlisi de les mostres biològiques lliurades pels pacients. Gràcies a aquestes anàlisis i a l'ús de màquines i eines específiques, és possible detectar diferents tipus de patologies i fins i tot la severitat.

De la mateixa manera, també és el professional que s'encarrega de garantir que es compleixin amb les condicions necessàries per a la conservació adequada de cada mostra, indispensable per a la seva traçabilitat. Aquests tipus de protocols són fonamentals perquè el resultat de l'anàlisi sigui fiable.

És una professió summament apassionant, ja que permet aportar un servei de gran valor a la societat. A més a més, té moltes sortides a nivell professional. Alguns dels llocs de treball en què es requereixen tècnics de laboratori són: auxiliar tècnic laboratori de toxicologia, tècnic especialista en laboratori, tècnic superior en laboratori de diagnòstic clínic, ajudant tècnic en laboratori de recerca i experimentació, delegat comercial de productes hospitalaris i farmacèutics, entre d'altres.
 

Per què estudiar per a tècnic de laboratori?

Com hem comentat anteriorment, els tècnics de laboratori, derivada de la branca sanitària, és una professió amb una alta taxa d'ocupabilitat. Això és perquè es tracta d'un professional imprescindible per al bon funcionament sanitari, tant a nivell públic com privat. De fet, té taxes d'ocupabilitat altes més enllà de les nostres fronteres.

És un professional que garanteix el funcionament correcte de moltes altres àrees mèdiques a través del seu treball analític. Requereix una gran responsabilitat, desenvolupament de coneixements i constant actualització.

D'altra banda, és una professió que gràcies a la seva alta taxa d'ocupabilitat ens permet escollir alternatives més flexibles que s'adaptin al nostre estil de vida, cosa que resulta molt interessant per conciliar amb la nostra vida familiar.

De la mateixa manera, pel que fa als estudis per se, hi ha acadèmies de molt bona qualitat que ofereixen titulacions cent per cent oficials i degudament homologades pel Ministeri d'Educació.

Per això, és molt important escollir una bona acadèmia. I és que, un FP tècnic en laboratori clínic i biomèdic, requereix un alt percentatge de classes pràctiques per aconseguir un nivell adequat que faciliti la posterior inserció al món laboral.
 

Quins són els requisits per estudiar el grau superior de tècnic de laboratori?

Igual que qualsevol altra professió, per poder estudiar tècnic de laboratori és necessari complir certs requisits bàsics, però comptar amb alguna de les titulacions següents és el més important:

· Disposar d'una titulació de batxillerat o equivalent.
· Disposar d'una titulació prèvia en grau mitjà.
· Tenir un títol de tècnic superior, especialista o equivalent.
· Aprovar la prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys.
· Aprovar la prova d'accés a grau superior, l'edat mínima exigida dels quals són els 19 anys.

Sense cap dubte, el tècnic de laboratori és un professional imprescindible per a l'àrea sanitària. Per això estudiar aquesta Formació Professional es tradueix en increïbles oportunitats de creixement a nivell professional, amb tots els avantatges que això implica. 

Només t'has d'assegurar de cursar aquesta formació professional en una acadèmia reconeguda i que garanteixi l'homologació del títol, imprescindible per accedir a les millors oportunitats laborals.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació