Divendres, 28 de juny de 2024
camins

Reparen dos camins de la Vall Ferrera afectats per esllavissades

El ferm de la pista de Boet s'ha rehabilitat amb les aportacions de les reserves d'aparcament de l'any passat

Pallars Digital Alins | 21 de juny de 2024 a les 11:43
El camí d'accés a la Pica d'Estats | Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha reparat recentment dos camins de la Vall Ferrera afectats per esllavissades. El primer ha sigut el ferm de la pista de Boet, on s'ha actuat a petició de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu per eliminar els bassals d'aigua arran d'un despreniment. 

L'actuació en aquest camí s'ha pogut finançar amb les aportacions de les reserves d'aparcament de l'any passat. De fet, a partir d'aquest divendres 21 de juny i per quart any consecutiu, cal reservar plaça de pàrquing per accedir amb vehicle per aquesta pista als aparcaments, com ara el de la Molinassa.
 
A més, pròximament es preveu realitzar-hi obres de pavimentació parcial per tal de millorar l'accés, reduir el cost del seu manteniment anual, i facilitar la implantació futura de nous serveis de transport públic.
 
D'altra banda, el Parc Natural també ha reparat una altra esllavissada, que en aquest cas afectava l'inici del camí de la Pica d'Estats i d'accés al refugi Vall Ferrera. Situat per sobre de l'aparcament de la Molinassa, s'hi ha construït un nou mur de pedra seca amb el suport d'una petita retroexcavadora.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació