Dimarts, 17 de setembre de 2024

Una Diada per avançar; una Diada per totes i tots

Article d'opinió del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig

Opinió Pallars | 11 de setembre de 2024 a les 11:31
El conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig | PSC

Senyor director,

Un any més, celebrem la Diada Nacional de Catalunya, enguany inaugurant una nova etapa a Catalunya resultat del vot majoritari dels catalans i les catalanes. Celebrem, doncs, una nova Diada per avançar, una nova Diada per a totes i tots. 

Des de la responsabilitat que suposa presidir la Generalitat de Catalunya, les i els socialistes volem fer-nos útils al conjunt de la societat catalana i enfocar totes les energies per fer fronts als grans reptes que tenim per endavant. Combatent els discursos de la port i l’odi des de l’esperança i oferint progressos per a la vida de totes i cada una de les persones; com deia el President Illa en el seu discurs d’investidura: “feina, habitatge i seguretat per a tothom i a tots els barris”. 

Els i les socialistes volem una Catalunya que combati les causes i els efectes de les desigualtats, que promogui la justícia social i una prosperitat compartida. Davant de la crisi climàtica, cal redoblar esforços per combatre el canvi climàtic. Davant la revolució tecnològica, hem de ser capdavanters i entomar-la com una oportunitat per millorar les condicions de treball, per avançar en sanitat, educació i serveis públics i augmentar, així, el benestar de les persones. 

Catalunya inicia una nova etapa en la que cal deixar enrere la crispació i avançar amb responsabilitat i la política útil al servei de l’interès general. Els i les socialistes de Catalunya, afermats en la defensa del socialisme democràtic, del federalisme, del catalanisme, de l’europeisme, de l’internacionalisme, de l’ecologisme, del feminisme i de la pau, ens oferim a aquesta tasca. Per això, hem adquirit el compromís d’unir i servir el país i la seva gent, impulsant la tercera gran transformació per posar en marxa Catalunya, i que es recolza en tres grans pilars: L’autogovern –per millorar el finançament i posar les institucions al servei de tothom-, els serveis públics –per situar-nos a l’avantguarda d’Europa en sanitat, educació, habitatge i nous serveis socials-, i una nova industrialització verda –per generar prosperitat i llocs de treball de qualitat-.

Hereus i hereves de les polítiques transformades de Pasqual Maragall i José Montilla, iniciem un nou camí des de l’emoció i l’orgull; un nou període d’oportunitats per Lleida, pel Pirineu i per l’Aran. 

Bona Diada a tothom!!!

Òscar Ordeig Molist
Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació