Divendres, 27 de setembre de 2024
Via verda

Construiran una nova via verda entre Sort i Montardit de Baix

El futur vial, d'uns 4,7 quilòmetres, costarà prop de dos milions d'euros i aprofitarà un camí verd existent

Pallars Digital Sort | 24 de setembre de 2024 a les 10:45
Les obres de la via verda Sort-Rialp han entrat en la seva fase final | Territori
Sort vol comptar amb una nova via verda que uneixi la capital del Pallars Sobirà i el poble de Montardit de Baix. Després d'un any i mig de gestions polítiques, aquest mes de setembre Infraestructures de la Generalitat, que depèn del Departament de Territori, ha publicat la licitació per a redactar el projecte constructiu d'aquest vial.

Amb un recorregut d'aproximadament 4,7 quilòmetres, el nou vial podria costar prop de dos milions d'euros, segons l'estudi previ. La infraestructura té previst creuar a l’altre marge del riu Noguera Pallaresa, a Sort, mitjançant el pont de l'N-260. Allà s’enllaçarà amb el camí verd existent aigües avall del pont i al final d’aquest camí es construirà la via ciclista segregada de la carretera fins a la Ribera de Montardit.
 

Traçat de la futura via ciclista. Foto: Infraestructures

 
Segons ha afirmat l'Ajuntament de Sort en un post a les xarxes socials, amb la posada en marxa del projecte s'avança en el compromís d'unir els dos pobles del municipi a través d'una via "molt demandada per la població". En aquest sentit, el consistori ha fet una crida a les empreses tècniques del Pallars per presentar-se a la licitació per la contractació de serveis per a l’assistència tècnica de la redacció del projecte constructiu, que romandrà oberta fins aquest 25 de setembre. 

Així mateix, i en declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Sort, Baldo Farré, ha qualificat el projecte com "una gran notícia", ja que aquesta perllongació cap a la part baixa del municipi amb una via ciclista farà possible la connexió de vianants amb Montardit. Una iniciativa, a més, que encaixa amb l'aposta del Consell Comarcal del Pallars Sobirà pel cicloturisme.
 
 

Última fase de la via verda Sort-Rialp

Així mateix, aquest mes també s'han iniciat els treballs de l'última fase de la via ciclista entre Sort i Rialp, iniciada el febrer d'enguany. El darrer lot licitat contempla la instal·lació de tanques per separar la via verda de la carretera i altres elements per a l'obertura final. La previsió és que les obres estiguin enllestides a finals del mes d'octubre.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació