Divendres, 27 de setembre de 2024
medi ambient

Torna el «Mountain Calling», les jornades de recollida massiva de residus al Pallars Sobirà

La 4a edició d’aquesta iniciativa, organitzada per Loser Surfers, se celebrarà el proper cap de setmana a les estacions d’Espot i Port Ainé

Pallars Digital Pallars Sobirà | 25 de setembre de 2024 a les 10:50
En les tres primeres edicions s'han aconseguit recollir 2.000 quilos de deixalles | Loser Surfers
El pròxim 28 i 29 de setembre torna el Mountain Calling, la recollida massiva de residus al Pallars Sobirà. La 4a edició de la iniciativa, organitzada per l'associació Loser Surfers, tindrà lloc novament a les muntanyes d'Espot i Port Ainé (Massís de l'Orri), on tota la població està convidada per ajudar de forma totalment voluntària.

En les tres primeres edicions, més de 200 voluntaris i voluntàries es van unir al projecte, aconseguint recollir 2.000 quilos de deixalles. Des de Loser Surfers apunten que aquest any esperen "una gran participació i recollir tanta brossa com trobem". A més, fan una crida a altres muntanyes i poblacions perquè se sumin al projecte, "una jornada tant bonica com necessària", afegeixen.
 

El Mountain Calling és un projecte mediambiental de voluntariat que persegueix disminuir aquest impacte i que compta amb dos eixos d'actuació: d'una banda, les diferents jornades de treball, retirant de manera directa amb la implicació de voluntaris els residus trobats; i fent pedagogia i generant conscienciació social sobre les deixalles que s'acumulen en les lleres dels rius i les muntanyes dels espais naturals protegits dels Pirineus. 
 
 

«Respect The Locals»

El projecte treballa sota el lema Respect The Locals (Respecta els locals), entenent com a locals la flora i fauna que habiten al territori. És per això que cada any la imatge de les jornades la protagonitza un animal de la zona, posicionant-lo al centre del relat. Enguany, el protagonista és el trencalòs, un ocell carronyaire amenaçat i protegit.

 Per a inscriure's a les jornades fes clic en aquest formulari

Per totes aquelles persones que visiten les dos estacions d'esquí i els dos parcs al llarg de l'any, participar al Mountain Calling és una bona manera de contribuir a compensar la petjada ecològica que generen en la seva visita turística. Una petjada que poden calcular a través de la plataforma Gratitud Pallars, i contribuir així al turisme regeneratiu que impulsa la Carta Europea de Turisme Sostenible de l'Alt Pirineu (CETS).
 
La iniciativa, que va començar el 2021, també està impulsada i organitzada juntament amb la Generalitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb les estacions de muntanya d'Espot i Port Ainé, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A més, hi col·labora l'Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i diversos ajuntaments de la zona: l'Ajuntament de Sort, l'Ajuntament de Rialp, l'Ajuntament de Soriguera i l'Ajuntament d'Espot.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació