A banda d'acollir
20 formatgeries d’arreu del país, la mostra comptarà enguany amb força esdeveniments nous i destacats. En primer lloc, el
Matx pallarès, un festival de plaer gastronòmic: una nova experiència de
set tastos guiada pel sommelier
Xavier Ayala, elaborats amb productes locals i begudes del territori. Una proposta exclusiva elaborada amb productes de
Pallars Gastronòmic.
També tindrà nous espais emblemàtics: l’
Àrea del Gourmand i l’
Abeurador es renoven amb una millor identitat visual i estructural, consolidant-se com a espais clau de
degustació i
maridatge. D'altra banda, enguany també es fomenta la connexió amb el territori amb la
gimcana autoguiada Qui s’ha menjat el formatge?.
Mentrestant, la mostra pallaresa també estreny llaços amb Pallars Gastronòmic. Així, els establiments adherits a la iniciativa, promocionaran els
formatges locals, els maridatges i
receptes, estenent la Mostra més enllà del recinte firal. A més, només s'utilitzaran materials reutilitzables amb la voluntat d’assolir residu zero tornen a ser protagonistes.
També es recuperarà el
sorteig del cistell de la Mostra, amb productes de l’
Associació de productors del Parc al Plat. Finalment, la
música i la
cultural tindran el seu protagonisme amb actuacions en directe de grups del territori, que ompliran d’ambient la Mostra i donaran suport a la cultura local.