La periodista pallaresa
Lorena Farràs i l'economista
Francesc Reguant són els autors de
Cuits pel clima (Bresca Editorial),
un dels llibres més venuts al Pallars durant aquest Sant Jordi. Es tracta d'un estudi profund, rigorós i, sobretot, realista, de com el
canvi climàtic està afectant la
producció d'aliments en un context de creixement de la població mundial i en un planeta de recursos finits.
Segons apunten, urgeix donar resposta al canvi climàtic i al
deteriorament del medi ambient i, en aquest sentit, la producció d'aliments hi té un protagonisme singular i cabdal. Per tal de fer front a tots aquests reptes, Reguant i Farràs proposen diverses
solucions, com per exemple l'
agroecologia, la
intensificació sostenible, l'agricultura i la ramaderia
de precisió, així com la
proteïna alternativa, les
energies renovables i la
cooperació.
Portada del llibre. Foto: Bresca Editorial
Cuits pel clima compta també amb
15 experiències d'èxit i suposa, pels autors,
"un bri d'esperança que ens marca el camí cap a un món on la producció d'aliments pugui ser més sostenible i responsable". Es tracta, a més, d'un "
diàleg humil de dos autors de generacions i àmbits professionals diferents; dos veus valentes preocupades per la seguretat alimentària mundial".
Tal com exposa
Ramon Armengol, expresident de les cooperatives europees i actual president de les cooperatives espanyoles,
"a mesura que avancem en aquest llibre veurem com la innovació, la tradició i la col·laboració són elements claus que ens ajudaran a fer front als reptes del canvi climàtic".
"Descobrirem
històries d'èxit i projectes singulars i aprendrem de les dificultats, sempre amb la mirada posada en un futur on la seguretat alimentària estigui garantida per a totes les persones", sentencia.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi