Coincidint amb l'època de fires, ha nascut al Pallars Jussà un nou festival, el
Cordevi, amb la intenció de donar a conèixer i promocionar dos dels productes estrella de la comarca com són la carn de corder i el vi. La voluntat d'aquest festival, liderat pel projecte
Al teu gust de l’
Ajuntament de Tremp, és promoure la gastronomia pallaresa i diferenciar-ne l’oferta per tal de captar l'atenció del públic local i dels visitants.
Així, del 4 d'octubre al 13 de novembre, un gran nombre de bars i restaurants de la comarca oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès. Paral·lelament a la celebració de les fires els visitants podran participar en activitats com caminades amb pastors, degustacions i tallers gastronòmics, visites guiades o sopars en llocs emblemàtics com el Castell de Mur.
Cordevi, amb la programació de més de vint activitats, vol donar major visibilitat i projecció a les diferents fires de tardor que tenen lloc a la comarca: la Fira Ramadera de la Pobleta, la Fira del Mostillo de Llimiana, la Fira del Bolet d'Isona, la Fira del Codony de Tremp, la Rememoració de la Fira de Salàs de Pallars i la Fira de Sant Martí de Talarn.
Les activitats amb ramaders i vinaters són les més destacades del programa. Es tracta de tres ramaders i quatre cellers que obriran les portes de casa seva per mostrar com treballen d'una manera lúdica i divulgativa. Així, el visitant podrà trobar des de caminades per antics camins de pastors, fins a berenars o aperitius a la vinya. El safrà, l'oli, la cervesa o la ratafia són altres productes que prendran protagonisme durant els dies del festival.
Consulta el programa del Cordevi
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi