Dimecres, 3 de juliol de 2024
art

Els arbres monumentals del Pallars Sobirà protagonitzen un cicle d'art i natura

Els músics Roger Mas, Elias Porter, Arnau Obiols i Maria Coma actuaran sota un noguer, un avet, un salze i un til·ler, considerats arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Redacció 5 d'octubre de 2018 a les 10:20
Una ballarina interpretant una peça musical en un arbre monumental | Anna Rubio
Un noguer, un avet, un salze i un til·ler compartiran protagonisme amb els músics Roger Mas, Elias Porter, Arnau Obiols i Maria Coma dins del Cicle d'Arbres Monumentals que l'Associació Cultural Gençana de la Coma de Burg impulsa aquest any. Són arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu que els membres de l'associació han escollit per la seva singularitat.

Anna Rubio, organitzadora del cicle, ha explicat que amb aquestes jornades es vol reivindicar la rellevància i bellesa de l'arbre. Rubio ha dit que tot i ser un cicle majoritàriament artístic, al darrere hi ha una reivindicació ecològica i ha afegit que es tracta de ''l'ésser viu més gran de la terra, el vegetal més fort i que reuneix tot el simbolisme de la vida i que ens la dona''. ''Des de les seves arrels i l'oxigen que desprèn fins al seu fruit'', ha sentenciat Rubio.


"Tots els arbres que he conegut són aquí, amb mi"

"Tots els arbres que he conegut són aquí, amb mi", diu el lema del cicle, que constarà de quatre jornades que es celebraran els pròxims dies 7, 12, 13 i 14 d'octubre. La natura, la música, la dansa i la gastronomia es creuaran per oferir un espectacle on els arbres tindran un paper destacat i on els artistes es relacionaran amb ells.
 

Dansa vertical en un arbre. Foto: Anna Rubio


Entre les diverses actuacions, destaca Roger Mas, que ha rebut un ampli reconeixement de la crítica i és una figura destacada de la cançó. Juntament amb Anna Rubio, protagonitzarà una intervenció artística al noguer de Llavaners (Soriguera). El cicle també comptarà amb la participació de la cantant, compositora i pianista Maria Coma, que farà una de les poques intervencions musicals que té programades a Catalunya, concretament al til·ler dels Reguerals (Roní).

Cada jornada començarà amb una caminada i seguirà amb una actuació artística i una petita conferència sota la seva ombra. L'acte finalitzarà amb una degustació d'un producte de la zona amb una vinculació especial amb l'arbre elegit. Per a les ponències es comptarà amb persones expertes que parlaran sobre els boscos vells, com es valora i mesura un arbre monumental, la geologia de la zona o els arbres dins l'art contemporani i l'espiritualitat.
 

Consulta el programa complet del Cicle d'Arbres Monumentals

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació