Dilluns, 22 de juliol de 2024
art

«Any de neu, any de saó!», torna l'aplec d'Arts i Natura

L'Aplec Saó de Farrera comptarà amb artistes com Carl Hurtin, Ivan Garriga i Anna Rubio

Redacció 11 d'octubre de 2018 a les 11:51
El Centre d'Art i Natura organitza l'aplec al poble de Farrera | Imma Gallimó
Aquest 13 d'octubre, Farrera acollirà la 6a edició de l'Aplec Saó: Arts i Natura a l'Alt Pirineu. Enguany, els artistes convidats són Carl Hurtin (Mondavezan, França), Ivan Garriga (La Seu d'Urgell) i Anna Rubio (Farrera), amb les col·laboracions d'Arnau Obiols, Montse Álvarez i Carola Ruiz.

Com cada any, es farà un recorregut pels voltants de Farrera i la Coma de Burg per visitar les intervencions artístiques realitzades en plena natura. A més, en aquesta edició, es presentaran projectes artístics d'artesania tèxtil del Pallars Sobirà, amb la presència de Cusart, Ottaia i Akarona. Aquesta presentació es farà després del dinar popular que oferirà el Centre d'Art i Natura, promotor del festival.


L'aplec dedicat a les arts i la natura compartirà un acte amb el Cicle d'Arbres Monumentals que  l'Associació Cultural la Gençana de la Coma de Burg organitza del 7 al 14 d'octubre. Aquest cicle ret homenatge als arbres monumentals del Parc Natural de l'Alt Pirineu i el dia 13 el salze de la Font del Camp, que presideix l'entrada del poble de Farrera, serà el protagonista. El músic Arnau Obiols i la compositora Carola Ortiz hi realitzaran una intervenció artística. 

Residències per artistes que fan art amb la natura

Des del primer d'octubre, el Centre d'Art i Natura compta amb la residència del fotògraf Nafis Ahmed Gazi, de Bangladesh. La seva estada de dos mesos forma part d'un programa d'acollida d'artistes perseguits que el centre ha iniciat des de Xarxaprod, la Xarxa Catalana d'Espais de Creació i Producció, amb el suport de l'Artist Protection Fund (APF) dels Estats d'Units. Ahmed Gazi no pot tornar al seu país després de realitzar un reportatge fotogràfic sobre el món LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals) a Bangladesh, un tema tabú i perseguit. 

A finals de setmana arribarà Marco Noris, artista visual guanyador de la Beca Art i Natura a la Creació 2018. Ho farà després de venir caminant des de Barcelona i el seu projecte artístic es basarà amb aquesta travessia.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació