Dimecres, 3 de juliol de 2024
recerca

​El geògraf Alberto Guijarro guanya la 8a beca de recerca del Pallars Jussà

"La cimentera de Xerallo: els fonaments hidroelèctrics d'Enher al Pallars Jussà" és el títol del projecte becat

Redacció 17 d'octubre de 2018 a les 09:59
La cimentera i colònia de Xerallo data de l'any 1950 | Josep Lluís Grau
El jurat de la 8a Beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2018 ha escollit el treball La cimentera de Xerallo: els fonaments hidroelèctrics d'Enher al Pallars Jussà del geògraf Alberto Guijarro Pérez com a guanyador de la convocatòria d'enguany. 

El tribunal ha considerat que el projecte presenta una projecció, més enllà de l'estudi, "que pot portar a la recuperació d'un element clau del patrimoni industrial de la comarca del Pallars Jussà". També ha valorat la incorporació de la memòria oral a través de testimonis coetanis que van viure i treballar a la cimentera de Xerallo.


La beca està dotada amb 3.000 euros bruts i contempla la publicació del treball. A partir d'ara, el guanyador disposa d'un any per desenvolupar el seu treball d'investigació i materialitzar-lo en forma de conferència pública durant el mes de novembre de l’any que ve, coincidint amb la publicació del treball.

En memòria de Mossèn Jesús Castells i Serra

Aquesta beca de recerca rendeix homenatge a la tasca de salvaguarda i difusió del patrimoni documental feta per Mossèn Jesús Castells i Serra, que va recollir el testimoni del patrimoni documental del seu pare, mestre al poble de Vilamolat de Mur a l'esclatar la Guerra Civil. L'objectiu de la convocatòria és fomentar la recerca dels fons documentals ingressats a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, inaugurat l’any 2009.

La beca va ser creada el 2011 per l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb col·laboració de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i Garsineu Edicions

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació