Dilluns, 22 de juliol de 2024
fires

Vaques i cavalls a la Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu

Del 19 al 21 d'octubre se celebra una nova edició de la fira que compta amb una activitat sobre les dones a la història

Redacció 18 d'octubre de 2018 a les 11:28
Subhasta en una edició anterior de la fira | Jordi Ubach
Com ja és habitual per aquestes dates, torna la Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu, que començarà amb l'arribada del bestiar el dia divendres 19 d'octubre. L'acte converteix a les vaques i vedells de raça Bruna dels Pirineus i els Cavalls Pirinencs Catalans en autèntics protagonistes.

El dissabte 20 estarà dedicat als vedells i les vaques de la zona, amb un tast de vedella a primera hora del matí, per passar a la 15a Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles de raça Bruna dels Pirineus i el 37è Concurs de vaca Bruna dels Pirineus del Pallars Sobirà, el certamen amb més volum d'animals de tot el Pirineu català.


De cara al diumenge, es farà un tast de carn de poltre per anar obrint boca de cara al 23è Concurs de Raça Cavall Pirinenc Català; els seus guanyadors competiran al concurs nacional. A més, durant el matí es sortejarà una poltra i s'oferiran passejades amb poni.
 

Cavall Pirinenc. Foto: Marcel Urgell



La idea radical

En l'edició d'enguany, destaca especialment la visita guiada a Santa Maria d'Àneu del dissabte 20, a càrrec de Cristina Simó i Espinosa, que sota el títol La idea radical, repassarà la història d'unes quantes dones de diferents èpoques i llocs, algunes d'elles pallareses, per explorar "la idea radical" de que les dones són persones i sempre han existit.

Al llarg de tot el cap de setmana, hi haurà un mercat de productes artesans i ramaders al costat del recinte firal i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu oferirà visites guiades a Casa Gassia amb una oferta de 2x1.
 

Consulta el programa complet d'activitats de la Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació