REDACCIÓ | Amb la idea de donar a conèixer una visió de les noves oportunitats que ofereix el Pallars en el món del vi, s´han desenvolupat una sèrie de ponències sobre els diferents àmbits de referència. La seu de l´Institut Geològic de Catalunya a Tremp ha acollit aquesta jornada divulgativa a la qual han participat més de 70 persones entre cellers, restauradors de la comarca, sommeliers, enginyers i tècnics de diverses administracions.
Els Ajuntaments de Tremp, Salàs de Pallars, Talarn i La Torre de Capdella han elaborat aquesta proposta al voltant dels cultius de muntanya i alta muntanya, una localització geogràfica que es va deixar de cultivar al Pallars arran de la plaga de la fil·loxera, a principis del s. xx.
La jornada s´ha estructurat en 3 parts. Durant la primera, han tingut lloc les conferències d´Emili Ascaso, de la Unitat d´Edafoligia de l´IGC; Xavier Farré, president de la DO Costers de Segre, i Javier Martín, catedràtic de la Universitat de Barcelona, totes elles encarades a definir la Subzona Pallars i les característiques geològiques i climàtiques del Pirineu.
La segona part s´ha dedicat a l´àmbit específic de la vitivinicultura i empresarial i ha anat a càrrec de José R. Lisarrague, de la Politècnica de Madrid; Alain Graillot, vitivinicultor de l´AOC Crozes-Hermitage, i Miguel Torres, de Bodegas Torres.
L´última part ha consistit en un maridatge ofert pel sommelier Toni Lara (premi al millor sommelier de Catalunya 2012 i 2013) on s´han degustat diversos vins de la Subzona Pallars maridats amb productes d'elaboradors adherits a 'Al teu gust, aliments del Pallars'. A més, els participants que ho han desitjat han pogut visitar algun dels cellers de la comarca.
Properament es podran veure les conferències a través de la web de l´Ajuntament de Tremp.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi