Dilluns, 1 de juliol de 2024
turisme

Una vintena de visitants s'endinsen en la història del Jussà

Aquest dissabte s'han iniciat les visites guiades pel casc antic de Tremp que divulguen el patrimoni, la història i l’arqueologia de la comarca

Redacció 5 de novembre de 2018 a les 10:28
Explicació de Mariano Mir | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Aquest cap de setmana han començat les visites guiades al casc antic de Tremp que promou l’Epicentre per mostrar a turistes i visitants l’evolució històrica de la localitat i l’arquitectura que l’envolta.

Durant l’itinerari, les persones participants han pogut conèixer l’artesà Mariano Mir, l’últim toneler de la comarca, que ha cedit les seves eines a la ciutat de Tremp. Aquests estris estan exposats al celler del Casal Manyanet, un museu que gestiona el Consell Comarcal mitjançant un conveni amb la Congregació Fills i Filles de la Sagrada Família.


Mir ha volgut explicar als més petits l’ofici de boter, mostrant-los les eines que utilitzava en el seu taller, així com algunes de les seves miniatures elaborades, amb l’objectiu de transmetre a les noves generacions la curiositat per aquest ofici.

En aquest sentit, segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, "al Pallars Jussà gaudim d’equipaments turístics i espais amb història únics", per aquest motiu, des del Consell s'aposta per posar-los en valor.
 

Visites per potenciar el Pallars Jussà i la seva capital. Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà


Les visites inclouen una explicació al mateix Epicentre, des d’on es mostra el patrimoni cultural i natural de la comarca, i una visita al Casal Manyanet, casa natal de Sant Josep Manyanet, un centre que divulga la figura del Pare Manyanet, alhora que ofereix un reflex de la vida al Pallars Jussà del s.XIX.

La iniciativa sorgeix amb la voluntat de potenciar el casc antic de Tremp i donar a conèixer amb més profunditat els equipaments turístics del Jussà, de la mà d’un guia especialitzat que mostra els diferents indrets amb història que s’hi amaguen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació