Tremp ha viscut aquest passat dissabte la 17a edició de la Fira del Codony, un fruit cada vegada més conegut per les seves propietats culinàries i beneficioses per la salut. Des del consistori se n’ha fet una valoració positiva tant pel que fa a l’assistència de gent com de paradistes. Una bona mostra d’això és que es van esgotar tots els tiquets de l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony.
La consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va ser l’encarregada d’inaugurar aquesta edició, acompanyada d'autoritats locals i de la cuinera Ada Parellada, propietària del
Restaurant Semproniana de Barcelona i xef ambaixadora del
Corder del Pallars, que va gaudir en primera persona del certamen.
En total s’han aplegat a la plaça Capdevila i el seu entorn més de 80 estands agroalimentaris i d'artesania, on s'hi han realitzat nombrosos actes amb el codony com a protagonista. A més de l’exitós esmorzar popular, enguany s’ha convocat novament el concurs d’allioli de codony i una girellada de la mà dels xarcuters de la comarca i l’
Associació APAT Pallars Jussà.
La regidora de Promoció Econòmica i Fires, Anna Ritz, ha assegurat que la fira "va creixent any rere any" i ha celebrat que enguany el temps hagi acompanyat. Per Ritz, "l’elevada afluència de visitants en una època que normalment és baixa permet donar difusió als productes i el comerços de la comarca”, segons ha destacat.
La regidora també ha confessat que el certamen va sorprendre gratament la consellera Chacón, que va comprovar que a la Fira del Codony aquest fruit n’és el protagonista indiscutible i llueix en gairebé totes les parades.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi