Dijous, 21 de novembre de 2024
gastronomia

Els dilluns tenen gust a vi

Comencen els seminaris "Els dilluns del vi", per donar a conèixer els vins del territori Pallars al sector de la restauració i al comerç especialitzat de la zona

Redacció 7 de novembre de 2018 a les 11:29
Primera activitat del seminaris centrats en el vi del Pallars | Ajuntament de Tremp
Els seminaris Els dilluns del vi són una iniciativa del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que tenen com a objectiu acostar els restauradors i comerços especialitzats als cellers del territori Pallars, de la Denominació d'Origen Costers de Segre. Durant els mesos de novembre i gener, els participants podran conèixer els projectes en primera persona i de la mà dels seus protagonistes.

Amb aquesta acció es pretén aconseguir un millor coneixement del potencial del sector, fidelitzar clients i millorar les eines que restauradors i comerços tenen a l’hora d’explicar els vins als clients. El programa s’ha estructurat en quatre dilluns, dos del mes de novembre i dos del mes de gener, que plantegen un recorregut per les diferents empreses, a les que se sumen també altres begudes com la cervesa o els licors.


La primera sessió va tenir lloc aquest dilluns al Celler Miquel Roca, al Celler Mas Garcia Muret i al Celler El Vinyer, una jornada on hi van participar una quinzena de persones dels dos Pallars i que es va complementar amb un dinar a l'Hotel Terradets.
 

"Els dilluns del vi" han aplegat una quinzena de persones. Foto: Ajuntament de Tremp



La següent parada serà el 19 de novembre, al Celler Xic's Cal Borrech, al Celler Terrer de Pallars i al Celler Vila Corona. Després ja es saltarà al mes de gener, amb els cellers Vidavins, Sauvella i Castell d'Encús com a escenari el dia 14 de gener, i la Fàbrica Ctretze, Licors Portet i el Batlliu de Sort el dilluns 28 de gener.

Terra de vins

El Pallars ha estat històricament una terra de vins que al llarg del segle XX va substituir progressivament la vinya per altres cultius, fins al punt que l’elaboració de vi gairebé va desaparèixer. A inicis del segle XXI, a causa del  canvi climàtic, aquest conreu es va revitalitzar de nou i l’extensió de vinya es va duplicar en només una dècada.

Avui en dia, el Pallars es troba en un moment d’ebullició vitivinícola, ja que en els darrers anys s’ha produït una explosió de petits cellers liderats per joves especialistes que han fet una aposta per la qualitat i pels dos elements que donen singularitat als vins del Pallars: la varietat tèrmica provocada per l’alçada i per un terreny únic geològicament i paleontològicament parlant. Així doncs, la cultura del vi ha tornat al Pallars per quedar-s’hi; el complement ideal per la reconeguda gastronomia pirinenca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació