Divendres, 22 de novembre de 2024
història

«Història del Pallars Jussà» es presenta a l'Epicentre

El llibre és un recurs perquè la gent de la comarca aprofundeixi en la història del territori

Redacció 9 de novembre de 2018 a les 11:31
Fragment de la portada del llibre | Garsineu Edicions
Demà dissabte 10, es presenta el llibre Història del Pallars Jussà, de Josep Bertran Cuders, a les 19h a l'Epicentre de Tremp. L'acte estarà presentat per Constante Aranda, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i Aleix Creus Esteve, operador turístic, a més de comptar amb el propi autor de l'obra.

Història del Pallars Jussà és fruit d’un treball de recerca arxivística i bibliogràfica a través del qual l’autor fa un repàs general de la història de la comarca, amb anàlisis demogràfiques, econòmiques, socials i polítiques. Tot plegat, travessant una cronologia que parteix del paleolític i arriba als nostre dies.


Com assenyala el professor Daniel Piñol en el pròleg de l’obra:“Aquest llibre ha de servir sobretot perquè la gent del Pallars Jussà conegui més i millor la terra que trepitgen, una terra que ha vist canvis importants des de les antigues fires de Salàs fins a les diverses construccions hidroelèctriques". Uns canvis, segons assegura, que han afectat l’economia però també la població, la qual minva progressivament i accelerada. 

El trempolí Josep Bertran és doctor en geografia i història per la Universitat Rovira i Virgili i màster en arxivística i en tecnologia educativa. També ha exercit com a mestre i professor tutor de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), tasques que ha compaginat amb la seva passió per la recerca en l’àmbit de la història local i comarcal. Bertran ha estudiat amb deteniment especial la història del Pallars Jussà, com queda palès en els seus estudis sobre la Conca de Tremp, la vila de Talarn i el seu Corregiment, així com sobre Isona i Conca Dellà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació