Dilluns, 22 de juliol de 2024

Els sindicats i el comitè d'empresa acusen la direcció de Copirineo de mentir "descaradament"

Pallars Digital 8 de novembre de 2013 a les 13:24

 
ACN | Després de reunir-se aquest matí a Lleida amb el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, els sindicats han acusat la direcció i la gerència de Copirineo de mentir perquè "han enganyat descaradament al conjunt dels treballadors, al Departament d'Agricultura, al comitè d'empresa i als sindicats". Segons el secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO a Lleida, Valentí Antúnez, els números que l'empresa va facilitar al Departament d'Agricultura en el pla de viabilitat situarien el deute de Copirineo entorn els 4 milions d'euros, una xifra que no coincideix amb els 7 milions dels quals ara parla l'empresa arran de la presentació del concurs de creditors de la lletera de La Pobla de Segur.  
 
Els sindicats no descarten que alguna persona s'hagi pogut embutxacar diners, sospita que posaran en coneixement dels administradors concursals amb els quals es reuniran aquest divendres així com dels serveis jurídics sindicals perquè "si algú ha fet alguna cosa malament es buscaran els responsables". "S'han de mirar molt els números de l'empresa i s'ha de revisar tot perquè el que no podem és mirar cap un altre costat quan la gent està envasant a Sòria i els treballadors estan a l'atur", ha defensat. 
 
Per la seva part, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que si existeix alguna línia de negoci rendible a Copirineo, el Govern està disposat a ajudar per garantir-ne la continuïtat, tot i que amb unes condicions públiques oficials. El conseller no ha volgut entrar en els números que havia facilitat l'empresa al Departament ni si coincideixen o no amb els anunciats públicament ara per la direcció, al·legant que l'empresa es troba en un concurs de creditors. Tampoc ha confirmat l'existència de possibles compradors de Copirineo, tot i que des dels sindicats han explicat que són més d'una les firmes interessades en fer-se'n càrrec.  
 
Pelegrí també ha dit que l'empresa no havia sol·licitat des del 2011 cap crèdit públic tot i que des dels sindicats asseguren que aquesta situació es dóna des de fa vuit anys. El comitè i els representants sindicats se senten enganyats pel fet que la propietat de Copirineo no hagi sol·licitat cap ajuda pública "quan hi ha diners per les cooperatives fins al 2015". "Entenem que hi ha quelcom al darrere, ja que la direcció diu que ha demanat un crèdit i del departament d'Agricultura ho nega", segons Rodríguez. 
 
Durant la trobada, Pelegrí també ha negat que Agricultura hagi contractat una persona perquè elaborés un informe de viabilitat de Copirineo, que hauria costat uns 12.000 euros, tot i que el Departament sí que hi hauria donat suport, però remarcant que en cap cas "no va posar cap persona per fer cap tipus d'informe", segons han explicat els sindicats. Rodríguez ha explicat que els sindicats es van comprometre amb Pelegrí "i així ho hem fet" a no fer cap moviment durant un parell de setmanes "per deixar treballar la conselleria davant dos possibles compradors que hi havia". 
 
El secretari general de la FITAG-UGT Terres de Lleida, Antonio Rodríguez, ha dit que des dels sindicats ja havien avisat de les dificultats per les quals passava Copirineo, després que l'empresa hagi presentat dos expedients de regulació temporal d'ocupació en dos anys. La direcció i la gerència "volia deixar anar morint l'empresa poc a poc ja que no ha fet res per solucionar i reactivar l'empresa". 
 
Rodríguez ha acusat la propietat de l'empresa de no voler buscar solucions per garantir la continuïtat de la firma si no de voler "trossejar-la" perquè "no és normal que l'empresa anunciï el tancament quan hem fet un ERO temporal per reactivar l'empresa i per darrera negocia amb possibles inversors". "L'empresa vol treure diners però el futur dels treballadors els dóna igual", ha dit Rodríguez. 
 
Els sindicats consideren que Copirineo és viable i, per això, defensen que mantingui tota la seva activitat així com el màxim de llocs de treballs però "si no pot ser 41 que siguin 25", així com les mateixes condicions laborals que tenien els treballadors. La UGT i CCOO és mostren "una mica pessimistes" amb vista al futur de l'empresa ara que ja s'ha iniciat el procés concursal "que pot acabar en un mes o mes i mig". "No tenim temps per esperar una possible solució però qui marxa els terminis són els administradors consursals i el jutge". 
 
En aquest sentit, Rodríguez ha exigit que l'actual direcció de Copirineo no segueixi al capdavant de la firma durant aquest procés "quan s'ha vist que ningú, ni el Departament ni cap empresa han pogut arribar a cap acord amb el gerent".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia