Dijous, 21 de novembre de 2024
vins del pirineu

El canvi climàtic com a eix de la 6a edició de «Vins del Pirineu»

Unes 40 persones han participat en una nova jornada dedicada als vins i la innovació, amb ponències d'experts com el meteoròleg Francesc Mauri

Redacció 3 de desembre de 2018 a les 11:55
Francesc Mauri durant les jornades | Ajuntament de Tremp
Una quarantena de persones es van acostar divendres a Tremp per assistir en la 6a edició de la jornada Vins del Pirineu, organitzada per l’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars. La iniciativa té com amb l’objectiu reunir els cellers del territori i altres agents clau per al sector vitivinícola, facilitant eines per al desenvolupament i un espai de trobada i reflexió conjunta.

En la jornada s'hi han donat cita personalitats com el meteoròleg Francesc Mauri o Carme Domingo de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i en aquesta ocasió, les ponències han girat entorn el canvi climàtic i la conseqüent necessitat de recerca i innovació, especialment en les zones elevades i fresques del Pirineu i Pre-pirineu, que amb aquest escenari es converteixen en territoris amb gran potencial.


Adaptar-se al canvi climàtic

La jornada ha comptat amb la participació d’experts de trajectòria reconeguda, com Carme Domingo, d'INCAVI, que ha parlat de la preservació de varietats antigues de vinya i el coneixement sobre les seves aptituds per adaptar-se al canvi climàtic. Per la seva banda, Mireia Torres ha explicat l’experiència de Bodegas Torres pel que fa a la recerca i innovació per adaptar-se al canvi climàtic. En el decurs de la seva ponència ha manifestat que “des de la família Torres creiem molt en les vinyes del Pallars i estem convençuts que les vinyes d’alçada poden ser la solució per elaborar vins extraordinaris i frescos adaptats al canvi climàtic”.

Miquel Garcia, viticultor, i Pilar Salillas, enòloga, han presentat el projecte del celler Lagravera, que destaca per la recuperació de varietats autòctones i el cultiu biodinàmic. Finalment, el meteoròleg Francesc Mauri s’ha centrat en l’efecte del canvi climàtic a l’Agricultura al Pirineu i al Pre-pirineu. Segons Mauri, “el Pirineu serà probablement la zona de Catalunya amb major augment de temperatura i major descens de la pluviometria en les properes dècades”.

A la cloenda, els assistents han pogut participar d’un tast de vins del territori Pallars i dels vins La Pell de la Gravera i Vardon Kennett de Bodegas Torres. Com en les edicions anteriors, la jornada s’ha celebrat en les instal·lacions de la seu territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya Tremp-Pirineus i durant la pausa s’ha pogut visitar el Centre d’Interpretació de Sols que hi ha a la mateixa instal·lació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació