Dilluns, 22 de juliol de 2024
terrissa

Els experts reivindiquen la personalitat «molt marcada» de la terrissa del Pirineu

En una jornada celebrada a l'Ecomuseu s'ha recordat al col·leccionista Ramon Abelló, mort recentment

Redacció 4 de desembre de 2018 a les 09:56
Homenatge a Ramon Abelló a l'Ecomuseu | ACN
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu ha acollit una jornada sobre la terrissa del Pirineu, coincidint amb diversos estudis i investigacions sobre el tema que s'estan duent a terme per part d'uns professionals que han aprofitat per reivindicar la identitat pròpia i personalitat "molt marcada" de la terrissa de les comarques de muntanya.

Dins l'acte també s'ha fet un petit homenatge a Ramon Abelló, veí d'Artesa de Segre, col·leccionista i autor del llibre La terrissa al Pirineu, mort recentment.


Un element de passat i futur

Jordi Abella, responsable de l'Ecomuseu, ha dit que durant molts anys s'ha deixat de banda la terrissa i que ara és el moment de reivindicar-la en l'àmbit històric, però també estètic. Abella ha explicat que a través de la terrissa s'expliquen moltes qüestions de l'època, com les relacions familiars, aspectes de la vida quotidiana i dels oficis.

A principis de la dècada dels anys 60 del segle passat van desaparèixer els darrers terrissaires del Pirineu. Recuperant el seu llegat, el simpòsium ha servit per treballar aspectes com la metodologia de la recerca oral o els mètodes de documentació. Abella ha dit que l'objectiu d'aquesta jornada també és activar una línia de coordinació que ajudi, en un futur, a treballar de forma conjunta en l'àmbit de l'estudi i la recuperació de la terrissa del Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació