Dilluns, 22 de juliol de 2024
CONSELL DE MINISTRES 21-D

EN DIRECTE: El 21-D, minut a minut

Seguiment de les mobilitzacions arreu del país i del consell de ministres

Redacció 21 de desembre de 2018 a les 08:42
 
« Entrades més recents
 09:05 
El trànsit millora arreu del país mentre les mobilitzacions es traslladen a Barcelona, informa Pere Pratdesaba. A hores d'ara només continuen tallades L'AP-7, la C-31 i l'A-2 en diversos trams

 08:52 
La marxa lenta de l'A-2  ara es troba a la zona del Bruc, informa Trànsit.

 08:49 
Entre les 6 i les 8 del mati s'ha registrat un 53% menys d'entrada de vehicles  a l'àrea metropolitana de Barcelona comparat amb un altre laborable en aquesta franja horària, informa Trànsit.

 08:42 

 08:39 

 08:35 

 08:32 
Els Mossos treuen els manifestants que tallaven l'entrada a Barcelona des del Vallès, informa Albert Hernández.

 08:31 
Ada Colau i Pedro Sánchez es reuniran aquest matí a partir de les 8.30h a l'Hotel Duquessa Cardona de Barcelona. La trobada entre l'alcaldessa i el president espanyol es produirà abans del consell de ministres que arrenca a les 10h a la Llotja de Mar.

 08:26 

 08:23 
RECOPILACIÓ TRAMS CARRETERES AFECTATS PEL 21-D: 23 trams amb problemes, a les 8 hores

A-2 Alcarras
AP-7 a Sarrià de Ter,  a Sils,  a Gelida i a l'Ampolla
B-23 al Papiol d'entrada a Barcelona,  i a Sant Joan Despi de sortida de BCN
C-25 a Santa Coloma de Farners, a Campllong
C-31 a  Ullà i  a Verges
C-33 a Montcada i Reixach
C-37 a la Vall d en Bas
C-58  a Vacarisses
C-65 a LLambilles
Gi-634 a Verges
NIIa  Fornells, a Medinya i a Bascara.

També hi ha marxes lentes a A-2 a Odena i Jorba i per tant hi ha congestió en aquest punt.

 08:22 
Els CDR tallen diversos punts cèntrics de la ciutat de Barcelona, com l'avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia. També hi ha una concentració a la plaça Espanya que avança per l'avinguda Paral·lel. Ocupen la calçada en sentit mar. D'altra banda, una altra protesta talla el trànsit en sentit Llobregat a Gran Via amb Llacuna, la C-31. La Guàrdia Urbana està fent desviaments en tots aquests casos.

 08:21 

 08:11 
Desenes d'antidisturbis al tall de l'AP-7  a l'Ampolla. Mossos fan el primer avís de càrrega; informa Sofia Cabanes.

 07:47 
RECOPILACIÓ CARRETERES TALLADES A LES 7.30 hores: 22 trams afectats.



A-2 Alcarràs

AP-7 a Sarrià de Ter, a Sils, a l'Ampolla

B-23 al Papiol d'entrada a Barcelona, i a Sant Joan Despi de sortida de BCN

C-25 a Santa Coloma de Farners, a Campllong

C-31 a badalona, a Ullà, a Verges

C-32 a Esplugues sentit nus de llobregat

C-37 a la Vall d en Bas

C-58 a Montcada i Reixach, a Vacarisses

C-65 a LLambilles, Gi634 a Verges, NIIa Fornells, a Medinya i a Bàscara.

 07:40 
Tallats els túnels de Bracons a la Garrotxa.
 

 07:40 
Els Mossos demanen a la concessionària de l'AP-2 l'aixecament immediat de les barreres del peatge de Soses per descongestionar la circulació a la zona.

 07:33 
Una desena de carreteres tallades per les mobilitzacions del 21-D. L'última l'AP-7 a Girona. Consulteu l'estat del trànsit en directe, aquí.

 07:27 

Un vehicle intentant passar entre la crema de pneumàtics i bales a l'N-II a Bàscara, que està tallada Foto: AC

 07:14 

 07:00 
EN DIRECTE 7.00 hores: 10 carreteres tallades:

A-2 Alcarràs
AP-7 l'Ampolla
Ronda Litoral sortida Montjuïc
B-23 Sant Joan Despi de sortida de BCN
C-16  Manresa
C-25 a Campllong  i Santa Coloma Farners
C-31 a Ullà i a Verges
C-32 a Esplugues de LLobregat 

 06:55 
Unes cinquanta persones han tallat poc després de les 6 del matí la Ronda Litoral (B-20) en tots dos sentits a l'altura de Montjuïc. La situació ha produït moments de certa tensió amb els conductors i els Mossos estan desviant el trànsit. Les protestes també afecten la Ronda de Dalt (B-10) a l'altura d'Esplugues per una concentració i a Cornellà en tots dos sentits. Tampoc es pot circular per un tall a B-23 a Sant Joan Despí de sortida de Barcelona.

Fora de Barcelona, les mobilitzacions contra la celebració del consell de mnistres a Barcelona tallen l'AP-7 a l'altura de l'Ampolla en els dos sentits de la marxa i la C-16 a Manresa en sentit sud.

Tampoc es pot circular en els dos sentits de la marxa la C-65 a Llambilles, la C-25 a Campllong, la C-58 a Vacarisses, la C-31 a Verges i la N-II a Figueres. Les protestes s'han fet cremant pneumàtics i, en el cas de la C-58 a Vacarisses, per un arbre que han tallat per impedir la circulació.

 06:57 
ACTUALITZACIÓ Agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal de l'Ampolla ja esperaven els membres dels CDR. Sospitaven que aquest punt podria ser un dels objectius per aquest 21 -D tal com va passar el 8 de desembre; informa Jonathan Oca
 

La policia vigila els passos dels CDR a l'Ampolla Foto: Cedida

 06:42 

 06:20 

Unes 200 persones tallen l'AP-7 a l'Ampolla aquest divendres en els dos sentits de la marxa. Com va passar el 8 de desembre, més de 200 persones han accedit a la via ràpida i han aconseguit aturar el trànsit en ambdós sentits. A hores d'ara estan desmuntant els guarda-raïls. 
L'última vegada que el CDR van tallar l'autopista pel pont de la Puríssima, l'acció va durar unes 15 hores i va estar protagonitzada per grups del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

 06:14 
A les 6.15, hi ha un total de set carreteres tallades, algunes tan importants com l'AP-7 a l'Ampolla o la C-25 a Campllont, a Girona. Podeu consultar l'estat del trànsit en directe, aquí

 06:10 
S'afegeix la C-31 a Verges i l'AP-7 a l'Ampolla en els dos  sentits de la marxa, també tallades.

 05:52 
La C-16 a Manresa també està tallada en sentit sud per pneumàtics cremant.

 05:49 
Podeu consultar l'estat del trànsit en directe, en aquesta adreça.

 05:47 
Bon dia, reprenem el seguiment del 21-D, marcat pel consell de ministres i les mobilitzacions que es preveuen a tot el territori. De moment, el Servei Català de Trànsit informa que en aquestes hores ja hi ha tres carreteres tallades en els dos sentits de la marxa, la C-65 a Llambilles, la C-25 a Campllong i la C-58 a Vacarisses.

 22:26 
Casado qualifica la reunió entre Torra i Sánchez de "contrapartida vergonyant" pel suport a la moció de censura. "No tot s'hi val per seguir al poder. 155 o eleccions ja", reclama el líder del PP.

 22:21 
Torra reivindica la República, l'antirepressió i el referèndum davant de Sánchez i Foment. Pedro Sánchez fa referència al "diàleg" sense concrecions polítiques mentre Ada Colau reclama "acords polítics" i recorda els "presos i exiliats". Informa Pep Martí.

 21:57 
Pedro Sánchez, al sopar de Foment: "Hem d'aprendre dels errors, posar per davant el benestar de les persones, i treballar per la cohesió i l'estabilitat".

 21:56 
Quim Torra també ha aprofitat el sopar de Foment, abans de marxar al Palau de la Música, on ha de fer de rapsoda, per demanar la derogació del decret que permet el trasllat d'empreses de Catalunya. 

 21:48 
Quim Torra, en l'acte de Foment, agraeix a Pedro Sánchez "haver pogut parlar de tot" i dels "grans consensos de la societat catalana". "Li agraeixo que hagi volgut escoltar el govern de Catalunya", ha dit Torra al president espanyol. 

 21:39 

 21:24 
Generalitat i Moncloa pacten un diàleg «efectiu» per trobar una resposta democràtica. Ho expliquen Oriol March i Sara González. 

 21:11 
Què ha d'anar a fer Quim Torra al Palau de la Música, coincidint amb el sopar de Foment? Farà de rapsoda. Bernat Surroca ho explica aquí. 

 21:10 
A partir de les 21h, Quim Torra i Pedro Sánchez coincidiran al sopar de Foment, a l'hotel Reina Sofia de la Diagonal. Torra, però, s'hi quedarà poca estona, perquè té un altre compromís al Palau de la Música a partir de les 21.15h. 
 

 21:09 
Què ha passat amb les plantes a la reunió Torra-Sànchez? Us ho expliquem aquí.

 20:57 
Durant la reunió hi ha hagut moments per la reivindicació. El Govern havia preparat una taula amb dues plantes de fulles grogues però la Moncloa les ha "camuflat" afegint-n'hi una de vermella. Ho podeu veure aquí. 

 20:48 

Quim Torra i Pedro Sánchez, acompanyats de consellers i ministres al Palau de pedralbes Foto: Govern


Aquesta és la imatge de la trobada: els dos presidents, Torra i Sánchez, acompanyats dels vicepresidents Pere Aragonès i Carmen Calvo, i de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i de la ministra d'Administracions Públiques, Meritxell Batet. 

 20:47 
El de demà és el primer consell de ministres a Barcelona? Us ho expliquem en aquest reportatge de Pep Martí. 

 20:45 
A fora, centenars de persones han protestat per la presència del govern espanyol a Barcelona i han tallat de manera intermitent la Diagonal. Tot plegat davant d'un ampli dispositiu policial coordinat entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Ho explica des de davant del Palau de Pedralbes Aida Morales. 

 20:42 
Quim Torra i Pedro Sánchez s'han reunit durant unes dues hores al Palau de Pedralbes. Generalitat i Moncloa han donat versions contradictòries de l'abast de la trobada. Us ho expliquen Oriol March i Sara González. 

 20:40 
Bon vespre! Arrenquem un minut a minut per seguir tot el que passi des d'ara, amb la cimera Torra-Sánchez al Palau de Pedralbes, fins demà, 21-D, amb el consell de ministres a Barcelona. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació