Dimecres, 3 de juliol de 2024
maria barbal

El nou llibre de Maria Barbal es publicarà el 23 de gener

"A l'amic escocès" tracta sobre l'amor i l'amistat en el context de la Guerra Civil i molts anys després

Redacció 27 de desembre de 2018 a les 09:58
L'escriptora trempolina Maria Barbal | ACN
L'escriptora pallaresa, Maria Barbal, publicarà el pròxim 23 de gener la seva nova novel·la A l’amic escocès (Columna Edicions), una obra que, segons l'editorial, evoca el seu gran èxit Pedra de tartera, amb "un fons intimista per parlar de l'amistat i de l'amor, a través de diferents veus i de diferents moments en la història".

El protagonista, Benet Enrich, nascut a Catalunya el 1913, ocupa la centralitat de la novel·la. Enrich té un amic, un brigadista d'Escòcia, amb qui es van conèixer durant la Guerra Civil espanyola i es retroben al cap de més de 30 anys. La novel·la fa un recorregut per la infantesa i joventut del Benet, així com per la seva història d'amor i l'amistat.


Aquest llibre ofereix una mirada sobre una època i sobre l'efecte que els fets polítics importants imprimeixen en els joves i en el seu futur. També es publicarà en castellà, per l'editorial Destino.

La reconeguda escriptora pallaresa Maria Barbal va néixer a Tremp l'any 1949 i es va donar a conèixer per la novel·la Pedra de tartera, ambientada al Pallars i guardonada amb els premis Joaquim Ruyra i Joan Crexells. De Pedra de tartera se n'han fet més de seixanta edicions i és present en col·leccions variades, a més, té dues adaptacions teatrals i compta amb setze traduccions. Altres títols destacats de l'autora són Mel i metzines, Càmfora, País íntim, Bella edat, La mort de Teresa i Bari, entre d'altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació