Dimecres, 3 de juliol de 2024
Sants innocents

L'Àrea Bàsica de Salut de Tremp, premi Llufaire de l’Any 2018

La Casa del Sol Naixent farà entrega del reconeixement aquest divendres en un acte previ a la tradicional Aixecada del Ninot

Redacció 28 de desembre de 2018 a les 09:31
L’Aixecada del Ninot és ja una tradició a la ciutat | La Casa del Sol Naixent
Els monitors i monitores de l’entitat juvenil i cultural de La Casa del Sol Naixent de Tremp han atorgat el premi Llufaire de l’Any 2018 a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la ciutat en la segona edició del guardó. L'entitat vol reconèixer la tasca sanitària desplegada tant a la ciutat com arreu de la comarca pels professionals de l’ABS en el seu 25è aniversari

L’entrega del guardó marcarà l’inici de la tradicional Aixecada del Ninot, prevista per aquesta mateixa tarda a les 19h. Així, aquest divendres i durant tota la jornada, els membres de l’entitat pengen una llufa gegant al campanar per despenjar-la i cremar-la en un esdeveniment únic al món i que enguany compleix 42 anys.


Aquest és el segon cop que La Casa del Sol Naixent dona aquest premi, segons la seva presidenta, Goretti Vintró, per “adonar-nos que a la nostra ciutat hi ha moltes entitats i personalitats als quals cal agrair la feina que fan”. L’Àrea Bàsica de Salut agafa el relleu de Xavier Baulies, Llufaire de l’Any 2017. Els seus professionals, per tant, seran els encarregats d’iniciar la tradicional crema del ninot. Un cop la llufa ja estigui cremant, es repartirà xocolata desfeta per a tothom. 

El Nadal de La Casa del Sol Naixent

Les activitats de Nadal de La Casa del Sol Naixent arrenquen aquest divendres amb l'Aixecada del Ninot, enguany, amb la novetat de l’esmorzar popular que donarà inici a les 10h. L’entitat trempolina també organitza l’arribada del Patge Reial –el 2 de gener a la Lira- per a que els nens i nenes de la ciutat puguin entregar les cartes amb els seus desitjos als Reis Mags d’Orient. Per últim i com cada any, tres dies després, Melcior, Gaspar, Baltasar i tot el seu seguici arribaran a Tremp. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació