Per segon any es celebra la festa gastronòmica centrada amb les excel·lències de la carn de caça major, La gran festa gastronòmica dels banuts. Enguany tindrà lloc els dies 3 i 4 de febrer a Sort, al poliesportiu els Els Til·lers i a l'Aula Leader Gastronòmic (al costat de l'Alberg de l'Escola de Piragüisme). El nom de la festa prové de la paraula banut, que és com es diu “banyut" en pallarès.
Ramon Ayés, de l'associació La Xicoia del Pallars Sobirà, ha explicat a Pallars Digital que amb les jornades es vol "posar en valor la carn de caça, el producte que tenim a la nostra terra" i que les activitats proposades estan enfocades en la innovació de la cuina pallaresa, en "trencar el tabú que hi ha l'hora de cuinar amb carn de caça, les aplicacions de carn de caça sempre han estat plats molt contundents, i es poden fer moltes altres coses. Volem donar a conèixer noves aplicacions per cuinar aquesta carn".
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hiL'accés a realitzar comentaris en aquesta notícia és exclusiu per a subscriptors de Pallars Digital. Si ja n'ets, accedeix amb el correu electrònic i la contrasenya.