Diumenge, 24 de novembre de 2024
biblioteques amb do

Tremp marida literatura amb vi

El celler Sauvella és el protagonista de la 7a edició de "Biblioteques amb DO", una iniciativa que enguany ha editat un fulletó amb recomanacions literàries relacionades amb el vi

Redacció 4 de febrer de 2019 a les 09:15
Presentació de la 7a edició de Biblioteques amb DO | Jordi Ubach
Tremp acull un any més el projecte Biblioteques amb DO, del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. El celler protagonista d’aquesta edició és el celler Sauvella, d’Orcau. Aquest projecte vitivinícola ha estat l’encarregat de produir l’ampolla de vi d’edició limitada que identificarà la programació d’aquest any. Es tracta del vi Filodino, etiquetat amb la imatge identificativa del projecte.

Biblioteques amb DO acosta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, amb l'objectiu de "vincular el territori amb la seva DO i la literatura", ha explicat la Maria Pilar Cases, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tremp, a Pallars Digital. Aquest 2019 s'ha incorporat el Geoparc-Conca de Tremp - Montsec al projecte. “Any rere any s'ha anat sumant tot allò que tingui a veure amb cultura i el vi, i en aquest cas la geologia, la terra on s'estan plantant els ceps és un factor fonamental pel vi que s'està fent a la comarca”, ha explicat Cases.


En aquesta 7a edició del projecte, s'ha maridat de nou la literatura i el vi amb l'edició d'un fulletó on els periodistes locals recomanen un vi i un llibre. La Biblioteca Pública Maria Barbal ha comprat els llibres que apareixen al fulletó i que encara no tenia dins el seu fons, per tal que la població hi pugui tenir accés. Entre els professionals que apareixen a la guia hi ha el periodista de Pallars Digital, Jordi Ubach.

"Podem estar orgullosos d'aquest esclat de cellers que s'han instal·lat a la nostra comarca, concretament amb força a la Conca de Tremp, d'alguna manera estem retornant en aquella època dorada del segle XX", ha destacat a Pallars Digital l'Anna Ritz, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp. "Estem molt contents perquè els cellers que hi ha estan liderats per persones joves, emprenedores, que s'han quedat al Pallars, aposten per assentar-se aquí, generen activitat econòmica, estan fent uns productes d'una excel·lent qualitat, que estan començant a tenir reconeixements a nivell internacional", ha seguit Ritz.

Activitats per a tots els paladars

La iniciativa compta amb el suport del programa Al teu gust, aliments del Pallars, i la Biblioteca Pública Maria Barbal ha estat al projecte des del principi. Entre les diferents activitats previstes per a aquesta edició, hi ha tastos, visites guiades a cellers, tertúlies, etc. Unes propostes pensades per a públics diversos i de caire molt diferent. Com a punt en comú, excepte les activitats infantils, en totes elles s’oferirà un tast de vi.

Com a novetat d'enguany, es farà una taula rodona de dones celleristes del Pallars en què participaran Eva Carmona, del celler El Vinyer, Núria Bigorra, del celler Terrer de Pallars, i Sílvia Roca, del celler Miquel Roca, conduïda per la periodista i sommelier Ruth Troyano.

També hi haurà una sortida enoliterària, que lligarà el vi, la geologia i la literatura, i es realitzarà als túnels subterranis de Figuerola d’Orcau. La nota musical la posarà l’espectacle Les paraules del vi, a càrrec de Corrandes són corrandes. A més, es projectarà el curtmetratge Xisca, coproduït per Benecé i l’Ajuntament de Tremp, i realitzarà una tertúlia al voltant de la novel·la La germandat del raïm, en el marc de la trobada mensual del club de lectura Pepe Núñez de la Biblioteca. Per a infants s’oferirà un taller de decoració amb elements del món del vi i l’hora del conte amb la lectura de Frederick, amb la titellaire Lídia Clua.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació