El
subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat de nou el Pallars Jussà per seguir amb la ronda de visites als ajuntaments del territori per conèixer les necessitats dels municipis i estudiar vies de solució.
La primera parada l’ha fet a Llimiana, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de la població, Josep Terré. Crespín i Terré han analitzat diversos temes d’actualitat i han abordat els projectes de futur del municipi per “mantenir vius i preservar els municipis petits”, ha manifestat el subdelegat del Govern.
Posteriorment, Crespín s’ha desplaçat a Isona i Conca Dellà, on ha estat rebut per l’alcalde, Constante Aranda, així com per altres regidors de l’ajuntament. Aranda ha plantejat la necessitat de tirar endavant la quarta fase de rehabilitació del Castell de Llordà, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i un dels millors exemples d’arquitectura residencial no religiosa de l'època alt-medieval conservats a Catalunya. L’alcalde també ha plantejat al subdelegat del Govern la necessitat d’invertir i d’apostar per les infraestructures de tot tipus com a formula per consolidar la població.
En aquest sentit, José Crespín s’ha compromès amb el municipi a informar de la propera convocatòria d’ajuts de l’
1,5% Cultural del
Ministeri de Foment per rehabilitar o millorar immobles i ha assenyalat que “l’actual Govern de l’Estat ja està treballant en diverses iniciatives, com ara el Comisionat per al repte Demogràfic, conscients de la problemàtica que genera en els municipis petits, com Isona, la progressiva pèrdua d’habitants”. El subdelegat del Govern a Lleida també ha destacat que “les infraestructures, ja siguin en matèria de mobilitat, de comunicacions, agràries o de serveis, són un factor important per assolir la competitivitat económica del territori i cal treballar conjuntament per millorar-les”.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi