Dimecres, 3 de juliol de 2024
educació

El conseller Bargalló remarca la «diversitat» i la «riquesa» de l’oferta educativa del Jussà

El conseller d'Educació continua aquest divendres la seva ruta pel Pallars Sobirà

Redacció 15 de febrer de 2019 a les 10:49
El conseller Bargalló, durant la seva visita a la Pobla de Segur | Educació
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest dijous diferents escoles i instituts del Pallars Jussà, concretament a les poblacions d’Isona, Tremp i la Pobla de Segur. Bargalló ha destacat que “hem visitat centres molt diferents, des d’una petita escola rural en un edifici antic que cal reformar a un institut com el de la Pobla de Segur que té una oferta d’especialitats esportives amb una atracció d’alumnes fins i tot a nivell internacional”.

El titular d’Educació ha destacat que “aquesta diversitat és la que fa que la riquesa del sistema educatiu a una zona com el Pallars necessiti d’una atenció específica del Departament”. En aquest sentit, ha concretat que aquesta atenció “passa per millorar les infraestructures educatives i per apostar per una formació professional molt arrelada en el territori que és la formació professional de futur”.


En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, on l’ha rebut l’alcalde Constante Aranda. Després de signar el llibre d’honor, han visitat l’escola AESO, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Pallars Jussà, i s’ha reunit amb l’equip directiu de la ZER. A Isona, com en tots els centres que ha visitat, el conseller ha escoltat les reivindicacions i les mancances de cada equipament.
 

Bargalló, a l’entrada a l'Escola Valldeflors acompanyat de l’alcalde i el director. Foto: Jordi Ubach



En acabar, el titular d’Educació s’ha traslladat a Tremp, on l’ha rebut l’alcalde Joan Ubach. El primer centre que han visitat ha estat l’Escola Valldeflors, on Bargalló ha mantingut una reunió amb l’equip directiu. A continuació, Bargalló ha estat a l’Institut de Tremp, però no va poder reunir-se amb l’equip de govern per manca de temps. 

A la tarda, el conseller d’Educació s’ha traslladat a la Pobla de Segur on ha visitat les instal·lacions de l’Escola Els Raiers, acompanyat de l’alcalde de la població, Lluís Bellera. Finalment, s’ha desplaçat a l’Institut del municipi, on s’ha reunit amb l’equip directiu. La jornada l'ha acabat a Sort, on s’ha reunit amb l’equip de govern de l’ajuntament.
 
El conseller continua aquest divendres la seva ruta pel Pallars Sobirà. A Sort visitarà l'Institut Hug Roger III i l'escola Àngel Serafí i Casanovas. A Llavorsí es desplaçarà fins a l'Escola Llavorsí - ZER Alt Pallars Sobirà i l’ajuntament. Finalment, Bargalló anirà a Esterri d’Àneu per visitar l'escola La Closa, l'Institut Morelló i l'ajuntament.

Reivindicacions a l’INS Tremp

Josep Bargalló no va ser rebut a tot arreu amb els braços oberts. A l’INS Tremp, representants de docents i estudiants van voler mostrar al conseller d’Educació algunes pancartes amb missatges en contra de les retallades en educació i demanant, entre altres coses, la consolidació dels cicles formatius al centre.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació