Dilluns, 22 de juliol de 2024
EN DIRECTE

EN DIRECTE: La vaga general i el judici, minut a minut

Tota la informació relacionada amb el 21-F i el judici contra l'independentisme

Redacció 21 de febrer de 2019 a les 10:23
« Entrades més recents
 11:29 
Olga Arderiu afirma que les lleis de desconnexió no tenien cap efecte jurídic.

 11:29 
Olga Arderiu assegura que la Fiscalia s'ha "inventat" la presència de Forcadell en determinats actes: "Serien tonteries si no fos per la gravetat dels delictes que se li imputen".

 11:15 
Olga Arderiu: "El 20-S Forcadell va anar a Economia, però no va participar de cap dels actes de què l'acusa la Fiscalia".

 11:15 
​​​Olga Arderiu ironitza: "Potser s'han confós i es pensen que Forcadell formava part del Govern".

 11:15 
Olga Arderiu denuncia que en el cas de Forcadell s'està aplicant un dret penal d'autor: "Se la jutja per qui és i no pel que ha fet".

 11:14 
Olga Arderiu recorda que el Parlament no va votar la DUI i que es va acatar el 155.

 11:14 
Olga Arderiu insisteix que Forcadell va complir amb el reglament del Parlament i que la seva actuació s'empara en la inviolabilitat parlamentària.

 11:06 
Olga Arderiu recorda que el Parlament va acatar "absolutament" el 155.

 10:56 
Olga Arderiu recorda que el 6 i 7 de setembre la llei del referèndum no estava en l'ordre del dia, sinó que va ser inclosa posteriorment a petició dels grups parlamentaris.

 10:56 
​​Olga Arderiu: "Aquí del que es tracta és d'exagerar i magnificar la figura de Carme Forcadell".

 10:56 
Olga Arderiu denuncia la politització del TC i recorda que el president era membre del PP i germà del coordinador de l'operatiu policial de l'1-O.

 10:46 
Olga Arderiu sosté que el TC comença a criminalitzar la mesa del Parlament quan hi ha una majoria de diputats que pot fer efectiva la independència.

 10:46 
Olga Arderiu desmarca Forcadell dels "documents estrella" presentats per les acusacions.

 10:45 
Olga Arderiu assegura que es jutja Forcadell per qui és i no pel que ha fet.

 10:45 
Olga Arderiu: "Les decisions de Forcadell estan protegides per la inviolabilitat parlamentària".

 10:45 
Olga Arderiu qüestiona que s'acusi Forcadell de rebel·lió i no s'acusi del mateix la resta de membre de la mesa del Parlament.

 10:38 
Olga Arderiu denuncia que per acusar Forcadell s'han inventat tuits, s'han inventat que era en manifestacions on no era i que s'han manipulat declaracions seves.

 10:37 
Torn ara per a l'advocada Olga Arderiu, que comença la seva intervenció demanant l'absolució de Forcadell.

 10:37 
​​​Marina Roig acaba la seva intervenció demanant l'absolució de Cuixart i la seva posada en llibertat.

 10:37 
Marina Roig: "No és cert que no existeixi democràcia sense llei; es tracta de vincular llei, democràcia i constitució des de la defensa dels drets fonamentals".

 10:37 
Marina Roig afirma que l'1-O la gent no volia impedir l'actuació policial sinó protestar per la prohibició de votar en un referèndum el futur de Catalunya.

 10:37 
Marina Roig: "Una manifestació pública de protesta no constitueix un delicte de sedició".

 10:37 
Marina Roig: "Criminalitzar les mobilitzacions ciutadanes pot tenir greus conseqüències per a Espanya".

 10:21 
Marina Roig critica que l'acusació atribueixi als acusats les lesions als ciutadans: "No se'ls pot atribuir als acusats les lesions provocades per l'actuació desproporcionada de la policia"

 10:21 
​​Marina Roig assegura que no es pot parlar de violència el 3-O i recorda que el tribunal de Schleswig-Holstein ja va dir que els fets no s'emmarcaven en la rebel·lió.

 10:21 
Marina Roig: "Com volien que no protestés la ciutadania que va ser víctima dels excessos policials?"

 10:20 
Marina Roig denuncia que en els escorcolls a Economia es va entrar en dependències que no constaven en la interlocutòria judicial.

 10:20 
Marina Roig treu importància a l'incident de Badalona, al qual Vox va dedicar-hi una tarda fent desfilar testimonis d'agents de la Guàrdia Urbana.

 10:20 
Marina Roig: "La manifestació del 20-S no es pot considerar de cap manera violenta".

 10:20 
Marina Roig afirma que l'objectiu de la protesta del 20-S mai no va ser impedir l'actuació policial.

 10:08 
Marina Roig nega que existeixi la violència que requereix la rebel·lió i la sedició, i assegura que Cuixart sempre va fer crides al pacifisme el 20-S. "Aquella concentració queda emparada en el dret de reunió", deixa clar l'advocada.

 10:08 
​​Marina Roig denuncia que la Fiscalia ha barrejat vídeos de la concentració del 20-S a la seu de la CUP amb imatges de la concentració d'Economia del mateix dia.

 10:08 
Marina Roig denuncia que la Policia Nacional va intentar entrar a la seu de la CUP sense ordre judicial el 20-S.

 10:08 
Marina Roig sosté que té la mateixa legitimitat una protesta contra el poder executiu que una protesta contra el poder judicial.

 10:08 
Marina Roig: "L'acusació de rebel·lió i de cop d'estat de la Fiscalia no es pot desprendre de les proves presentades en aquest judici".

 09:59 
Marina Roig lamenta que ni la Fiscalia ni el Suprem valori l'informe de l'ONU que demanava l'alliberament dels presos, i recorda que el document diu que la detenció de Cuixart va ser arbitrària.

 09:59 
​​​Marina Roig: "La desconfiança prèvia en el paper dels organitzadors del 20-S va derivar en la mala interpretació de les seves paraules i els seus fets".

 09:59 
Marina Roig: "La Guàrdia Civil no va entendre que calia mantenir interlocució amb els organitzadors de la manifestació del 20-S".

 09:59 
Marina Roig repassa l'actuació dels Mossos el 20-S en contraposició amb la Guàrdia Civil: "No coneixien l'existència d'una àrea de mediació dels Mossos ni van entendre que Sànchez entrés al Departament".

 09:59 
Marina Roig assegura que és "irrellevant" si la manifestació del 20-S es va avisar amb el temps necessari.

 09:51 
Marina Roig fa una defensa de la llibertat de reunió i recorda que els organitzadors de les manifestacions pacífiques no són els responsables del comportament dels participants.

 09:51 
​​Marina Roig: "L'acusació contra Cuixart és un intent de limitar el dret de manifestació".

 09:51 
Marina Roig reivindica el dret de manifestació com a eina per exigir als governs que es comportin com toca. "Els poders de l'Estat ho veuen com una amenaça", denuncia l'advocada de Cuixart.

 09:51 
Marina Roig assegura que les mobilitzacions i accions de la tardor del 2017 s'emmarquen en els drets fonamentals.

 09:44 
Marina Roig: "La defensa de la unitat d'Espanya no pot anar en detriment dels drets fonamentals dels ciutadans".

 09:43 
Marina Roig assegura que el relat dels fets "no s'ajusta a la realitat ni a les proves presentades": "S'ha volgut fer encaixar l'actuació de Cuixart als delictes que se li imputen".

 09:43 
Marina Roig defensa la participació ciutadana: "No hi ha constitució sense democràcia, ni democràcia sense participació ciutadana".

 09:43 
Marina Roig: "La tesi acusatòria formulada contra Cuixart es basa en el seu paper en les mobilitzacions populars".

 09:36 
Comença la intervenció de Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart, que assegura que s'aplica un dret penal de l'enemic i fa referència al l'informe de l'ONU que demana l'alliberament dels presos.

 09:13 
Gabriel Rufián, cap de files d’ERC a Madrid, assegura que la “farsa” del judici serà recordat com una “vergonya”. “Avui només acaba la primera fase. Tot això acabarà a Estrasburg i al carrer, si no són absolts”, ha ressaltat Rufián.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació