L'
Ajuntament de Tremp està preparant una nova edició de la ja consolidada festa
Pallars Terra de Corder. Ho fa a través del programa
Al teu gust, aliments del Pallars i de la mà del Consell del Corder, que agrupa els ramaders, carnissers i restauradors del Pallars Jussà i de l'associació APROVI de ramaders del Jussà.
En aquesta edició està previst repartir 700 racions de corder de la comarca cuinat a la burduntzi, que s'acompanyarà d'una amanida russa amb romesco, un borratxo de llet d'ovella i ratafia per postres, vi negre a doll del celler Miquel Roca, pa i aigua.
En aquesta ocasió, s'ha convidat a participar de la festa l'ovella aranesa, una altra de les races autòctones catalanes. Així i a banda del dinar, que és l'acte central de la festa, s'han programat altres activitats que donen visibilitat a aquesta raça. Durant el matí es podrà veure una mostra d'exemplars d'ovella aranesa i ovella xisqueta; hi haurà també una ballada de gegants, acompanyats dels capgrossos xisquets, la Xisca i el Furro i de la colla de grallers Els Xafarostolls de Sort.
A partir de les 12:45h els qui ho vulguin podran fer tallers amb llana xiqueta i aranesa a càrrec d'artesanes de l'obrador Xisqueta i de Lanaranesa i a les 13:15h es farà una demostració de xolla. A més, durant tota la jornada hi haurà una mostra de productors del Pallars que inclourà vins, cerveses i elaborats de corder a més d'artesania feta amb llana de les races xisqueta i aranesa.
El preu dels tiquets del dinar serà de 12 euros i 5 euros l'infantil (fins a 10 anys) i podran adquirir-se en diferents carnisseries de la comarca o directament a l'Ajuntament de Tremp.
Prop de 700 persones van participar l’any passat en el dinar. Foto: Ajuntament de Tremp
Una de les novetats d'enguany és que tant l'associació de ramaders com l'Ajuntament de Tremp aposten per fer una festa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, reduint al màxim la utilització de plàstics. Així, el material que es posarà a l'abast dels participants (gots, plats i coberts per a aquelles persones que no portin el seus) serà compostable o preferentment en envàs de vidre.
El programa
Al teu gust, aliments del Pallars va iniciar la festa
Pallars Terra de Corder l'any 2015 amb l'objectiu de posicionar aquest producte càrnic del Pallars com un producte de qualitat i posar en valor l'ofici de ramader i la seva importància en la configuració del paisatge i la cultura d'aquesta comarca.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi