Una vintena de professionals de la ramaderia del sector de l’oví del Pallars Jussà van realitzar la setmana passada un viatge d’intercanvi coordinat pel programa
Al teu gust, aliments del Pallars de l’
Ajuntament de Tremp a la vila de Saint-Affrique i sud de l’Aveyron.
Servint-se del lligam d’agermanament existent entre la Communauté de Communes du Saint-Affricain i el municipi de Tremp, des del programa s’ha organitzat aquesta sortida tècnica enfocada a conèixer experiències i accions de posicionament territorial centrades en el sector de la ramaderia ovina i potenciar la transferència de coneixements a la comarca.
Així mateix, la sortida ha servit per conèixer un bon model de cooperació público-privada, estimular el treball en xarxa i la cooperació interempresarial, conèixer altres formes de producció d’oví, tant ecològiques com convencionals, amb altres productivitats i crear xarxa per tal d’establir cooperacions futures amb ramaders d’altres zones per incrementar el consum de carn de corder.
En el decurs de tres jornades, els participants han pogut conèixer tres explotacions d’oví, una de llet i dues de carn; el circuit de la carn d’oví i funcionament i recorregut de l’escorxador i sala d’especejament de Saint-Affrique; el treball de l’escola agrària La Cazotte, així com altres projectes agrícoles i el model de circuits curts i venda directa en aquesta regió.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi