Diumenge, 22 de desembre de 2024
literatura

Joan Rosell presenta a Tremp el seu recull de «Contes que no tots ho són»

La malaltia del seu germà, Benet Rosell, el va inspirar a iniciar aquest recull de relats a cavall entre la realitat i la ficció

Redacció 18 d'abril de 2019 a les 11:25
Joan Rosell, durant la presentació del recull a Tremp | Biblioteca
El geòleg Joan Rosell ha presentat aquest dimecres al vespre, a la Biblioteca Pública Maria Barbal, la seva darrera publicació Contes que no tots ho són. L’acte ha estat conduït per l’historiador Sisco Farràs i el filòleg Albert Puiggròs. Rosell, a part d'escriure sobre geologia, ha portat a terme altres publicacions sobre anècdotes i aspectes de la vida que li interessen. Sempre que se li n’acut algun que l'encurioseix, l'anota en una llibreta, com si els apunts fossin un veritable calaix de recordatoris. 

Ara, una part d'aquest recull l'ha desenvolupat en aquest llibre, una tria que va començar amb la malaltia del seu germà, l’artista Benet Rosell. Quan la dificultat de moure les mans no el va deixar expressar els seus sentiments amb el dibuix, i quan va començar a tenir problemes amb la parla, en Joan va decidir que el podia entretenir una estona llegint-li els relats que anava escrivint. 


D'aquest recull de Contes que no tots ho són uns estan basats en fets reals, mentre que altres són pura invenció. Uns responen a la realitat, alguns altres a la ficció, i alguns més, inconscientment, a la realitat explicada amb un toc de ficció. N'hi ha que estan ambientats a Tremp i a Àger; i d'altres, a l'illa de Menorca. 

La presentació ha començat amb un poema recitat per Albert Puiggròs. Acte seguit, Sisco Farràs ha desgranat el llibre a partir de tres eixos temàtics: la geologia i la natura; l’hedonisme (centrat en l’erotisme i la gastronomia) i l’amistat. 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació