Dimecres, 3 de juliol de 2024
Setmana Santa

Mig miler de persones visiten les processons de Setmana Santa de Talarn

Els actes més concorreguts han estat les tradicionals escenificacions del Viacrucis i del Sant Enterrament

Redacció 24 d'abril de 2019 a les 11:11
Imatge d’una de les representacions a Talarn | Ajuntament
L’Ajuntament de Talarn ha fet una valoració molt positiva de la Setmana Santa, una celebració que com cada any ha tingut com a plats forts les processons del Viacrucis i la del Sant Enterrament, on hi han participat més d’un centenar de veïns i que ja fa més de 200 anys que se celebren.

El Divendres Sant es va oferir la representació de les processons dels Armats, acompanyat d’actes paral·lels. A les 11 del matí va iniciar-se el Viacrucis des de l’església de Sant Martí fins el calvari, que va estar representat per mes de 70 personatges que van donar vida a aquest fets històrics. Entre ells, els visitants han pogut veure la formació de més de 40 armats, amb tambors i trompetes que marcaven el pas i els personatges que van acompanyar a Jesucrist fins la seva mort. 


A l’ermita del calvari, els Armats van crucificar als dos lladres i a Jesucrist. Al migdia tots el visitants van poder fer una degustació de productes del Pallars. El concert de trompetes i la processó del Sant Enterrament per culminar la diada ens van transportar en una època on els tocs de tambors marcaven el destí dels personatges.

Cal destacar la col·laboració i la participació de tota la gent que cada any fa possible la celebració d’aquest acte, com a l’organització pels preparatius i tota la feina que es dur a terme per la posada en escena i donar cabuda a més de 500 visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació