Amb motiu del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el
Parc Natural de l’Alt Pirineu organitza les
2es Jornades de Recerca. Se celebraran aquesta setmana, de dijous a dissabte, a l’edifici de la Solana de la Coma de Burg, a Farrera, i hi participaran una trentena de ponents. Les jornades inclouen visites a l’estanyet de Burg i al bosc de Virós per veure sobre el terreny algunes de les recerques efectuades.
Les primeres Jornades de Recerca del Parc van tenir lloc l’any 2004 amb l’objectiu de posar en comú el coneixement acumulat fins aquell moment i, en especial, aquell que era clau per a la gestió i planificació del nou espai protegit declarat com a parc natural l’any anterior. En aquesta segona edició, es vol posar en valor la recerca científica efectuada des d’aleshores i obtenir, també, un millor coneixement del medi natural i cultural del Parc per tal de millorar-ne la gestió, la divulgació i la interpretació.
Dels nombrosos equips d’investigadors que han realitzat estudis en l’àmbit del Parc aquests 15 anys, cal destacar el Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) i el Grup d'Arqueologia d'Alta Muntanya (GAAM) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquests anys han publicat nombrosos articles de referència i han divulgat la recerca a través d’onze cursos realitzats al
Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera i coorganitzats amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Una altra iniciativa que també ocuparà bona part de les Jornades de Recerca d’enguany és el projecte
LIFE LimnoPirineus, dedicat a la conservació d’espècies i hàbitats aquàtics de l’alta muntanya dels Pirineus. En el marc d’aquest projecte, es fan accions de recerca, conservació i divulgació al
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i a l’Estanho de Vilac, a la Vall d’Aran.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi