El
Projecte Boscos de Muntanya oferirà aquest estiu un total de 15 estades, arribant d’aquesta manera al mig miler de voluntaris per continuar desenvolupant el pla d'actuació forestal. Tindran lloc entre juliol i setembre al Massís de l'Orri i a Ginestarre, al Pallars Sobirà, i a Espinavell al Ripollès.
Les tres línies principals d'actuació de l'entitat són el manteniment del paisatge, clau per a la prevenció d'incendis forestals, tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l'ús de fusta local i la tala d'arbres per millorar els boscos i l'hàbitat d'espècies en perill d'extinció com el gall fer.
Aquest 2019 l'entitat fa un pas endavant obrint una nova línia de treball destinada a estudiants. Amb la col·laboració d'educadors i experts en la natura, el programa Projecte Boscos de Muntanya per a Joves ofereix estades formatives a bosc per despertar i reforçar entre les noves generacions el valor de la conservació i el respecte pels boscos.
Hi participen més de 100 joves d'instituts de secundària dels Pirineus catalans i de cicles formatius de grau mitjà, alumnes d'escoles forestals i també esplais, escoltes i associacions de lleure, entre d'altres. En total, són quatre estades entre abril i juliol a les Valls d'Àneu i al Massís de l'Orri.
Des de fa 12 anys, el Projecte Boscos de Muntanya treballa per conscienciar la població sobre la importància de cuidar els boscos i per implicar la societat civil en l'acció directa a la muntanya.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi