Dimecres, 3 de juliol de 2024
municipals 2019

EN DIRECTE: Les eleccions municipals i europees del 26-M, al minut

La jornada electoral, al minut a Nació Digital

Laura Estrada / Irene Ramentol 26 de maig de 2019 a les 10:15
« Entrades més recents
 14:57 

 14:45 

 14:38 
Qui és Helle Kettner? Recupera el perfil de Jonathan Oca sobre la candidata a les europees per Tarragona

 14:22 

 14:20 
La Policia Municipal de Sabadell, obligada a intervenir davant la presència de menors apoderats de Vox a Sabadell.

 14:17 
El candidat de la Crida per Sabadell i alcalde de la ciutat, Maties Serracant, dels últims a votar: «El que decidim avui durarà quatre anys». Recupera l'entrevista que li va fer Albert Hernández i Albert Segura: «Som la garantia de la continuïtat d'un govern d'esquerres i de transformació a Sabadell».

 14:17 

 14:14 
ÚLTIMA HORA ​La participació puja a Catalunya el 26-Minforma Irene Ramentol

 14:06 
Núria Marín (PSC): «Si no tinc majoria absoluta, oferirem als comuns governar plegats a l'Hospitalet»; una entrevista de Sara González i fotos de Marc Moliné. L'alcaldessa, que es presenta per tercera vegada, assegura que al 2020 arrencaran les obres del soterrament de les vies i que aconseguiran multiplicar per nou les zones verdes respecte fa 40 anys.

 13:58 

 13:56 
Ximo Puig anima els valencians a «fer avançar els seus pobles i ciutats en llibertat». El president en funcions demana que el País Valencià sigui "una de les comunitats amb més participació a les eleccions europees" perquè la UE és "fonamental"

 13:47 
INTERACTIU Quins resultats alegrarien (o amargarien) la nit electoral als partits de Barcelona? Ho pots descobrir a NacióDigital, de la mà de Joan Serra Carné i Oriol March

 13:46 

 13:35 
Roser Alegre (Fem Manresa): «Portem propostes per dignificar la vida, no governarem amb qui no les prioritzi»; una entrevista de Pere Fontanals

 13:25 

 13:23 
​FOTOS i VÍDEOS Silenci sepulcral a Vic per protestar contra la vulneració de drets fonamentals; ho explica Carles Fiter, amb fotografies de Josep Maria Montaner

 13:18 
Bona afluència d'electors als col·legis de Sant Celoni. Qui ha votat? La més matinera de totes ha estat Mariona Pascual que ja fa dies que va votar per correu. Avui, però, el primer que ho ha fet ha estat Ahmed Benamar, el candidat de Podemos que ha votat a les Illes Belles. Més tard ho han fet Raül Garcia, candidat de JxCat Sant Celoni i la Batllòria i Magalí Miracle. Tots dos ho han fet a l'Ateneu de Sant Celoni. Eduard Vallhonesta, l'alcaldable del PSC ha votat a la Batllòria cap a dos quarts d'una del migdia. Queda el candidat de C's que no se'n tenen notícies.

 13:17 
Els últims missatges dels candidats a l'alcaldia de Terrassa. Entre comentaris d'i·lusió i de confiança, els candidats han votat als diferents col·legis electorals de la ciutat on estan cridats a les urnes fins a 156.218 terrassencs que han d'escollir el govern local i l'europeu; per Anna Mira.

 13:13 

 13:09 
El candidat de Ciutadans a Terrassa, Javier González, assegura que «no es pot perdre cap vot per a la Terrassa no independentista»; pots llegir aquí l'entrevista que li va fer Anna Mira amb motiu d'aquestes eleccions municipals: «Som absolutament incompatibles amb els partits independentistes per compartir govern».

 13:07 
El candidat d'En Comú Podem a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha fet una crida a la participació en les eleccions locals i europees d'aquest diumenge. En el cas del Parlament Europeu, ha remarcat que és important que els catalans «facin sentir la seva veu», perquè Europa viu en aquests moments «un moment transcendental».

 13:05 

 12:58 

 12:57 
Adrián Hernández: «Ciutadans de Sabadell pujarà igual que cada vegada que hi ha eleccions» L'alcaldable ha votat al Casal de la Gent Gran de la Roureda. Recupera l'entrevista que va fer-li Albert Hernández

 12:55 
La jornada electoral del 26-M ha arrencat amb normalitat i sense cap incidència remarcable aquest diumenge a la demarcació de Tarragona. A primera hora han obert els 373 col·legis i s'han constituït les 1.010 meses sense incidències destacables, més enllà d'alguna anècdota per la falta de paperetes en un centre de votació.

 12:54 
Puigdemont crida a fer sentir la veu «des del cor d'Europa». Puigdemont, Comín i Ponsatí no votaran, "però tenim gent que ho farà per nosaltres, és com si haguéssim votat més d'una vegada de fet", ha explicat.

 12:51 
Gonzalo Boye denuncia que no ha pogut votar perquè no estava al cens. «Democràcia de pandereta... Vaig poder encapçalar una llista electoral, però diuen que no puc votar per no aparèixer inscrit!», s'ha queixat a través de Twitter.

 12:51 

 12:50 

 12:49 
ENQUESTA Qui creus que guanyarà les eleccions a Barcelona?

 12:47 

 12:46 

 12:44 
L'alcaldable del PSC Terrassa, Alfredo Vega, demana que sigui una jornada electoral «de democràcia, tranquil·litat, llibertat i de joc net»; recupera aquí l'entrevista que va fer-li Anna Mira: «El pacte i el diàleg són essencials perquè les ciutats no quedin paralitzades».

 12:40 

 12:38 
Anna Saliente (CUP Barcelona) anima a apostar per «accions valentes» en unes municipals que veu com a «punt d'inflexió». La candidata no vota a les eleccions europees perquè «no hi ha opció d'avançar cap al dret a l'autodeterminació»; recupera l'entrevista que li va fer Roger Arnau: «Hi ha un intent de segrest del procés per part de l'independentisme institucional». Saliente també va sotmetre's al test de NacióDigital.

 12:35 
Ramon Camps: «Aquest mandat hem vist com un equip de govern en minoria resultava força inoperant». El candidat d'Esquerra Berga a l'alcaldia de la capital del Berguedà respon les preguntes fetes pels lectors de NacióDigital, per Pilar Márquez.

 12:34 

 12:33 
Recupera l'entrevista a Marta Farrés (PSC): «El millor que em podia passar fa 4 anys era perdre les primàries del PSC» 

 12:33 

 12:21 
L'alcaldable del PP Terrassa, Alex Rodríguez, assegura que «avui els veïns de Terrassa demostraran que tenen ganes de canvi, tenim una oportunitat única». Recupera l'entrevista que li va fer Anna Mira: «Amb el PSC la ciutat ha quedat en suspensió permanent».

 12:19 
Recupera l'entrevista a Jordi Sabata, candidat a l'alcaldia per Junts per Berga: «El futur passa per la promoció econòmica i per l'ajut a la retenció de talent»; una entrevista de Pilar Márquez

 12:18 

 12:17 

 12:17 

 12:16 
El candidat a l'alcaldia de CUP Terrassa, Marc Medina, confia en «un canvi històric a Terrassa i fer fora de la poltrona els que l'ocupen fa 40 anys»; recupera l'entrevista que li va fer Anna Mira

 12:07 

 12:05 

 11:59 
Recupera l'entrevista a Valentí Junyent (Junts per Manresa) que va fer-li Pere Fontanals: «Si no he de ser alcalde, qualsevol altre plantejament el faríem la nit del 26-M».

 11:59 

 11:57 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació