Dimecres, 3 de juliol de 2024
municipals 2019

EN DIRECTE: Les eleccions municipals i europees del 26-M, al minut

La jornada electoral, al minut a Nació Digital

Laura Estrada / Irene Ramentol 26 de maig de 2019 a les 10:15
« Entrades més recents
 11:56 

 11:56 

 11:55 

 11:55 

 11:55 

 11:51 
Qui són els candidats de Vic que ja han votat? Recupera l'entrevista a Joan Coma (Capgirem Vic), Arnau Martí (Vic En Comú Podem), Anna Erra (JxCat Vic) i Maria Balasch (ERC Vic), per Carles Fiter.

 11:50 

 11:49 
La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, es mostra satisfeta per la feina feta i assegura que encara la jornada electoral amb molta il·lusió. Recupera l'entrevista que li va fer Albert Segura: «Volem que Sabadell deixi de ser plana».

 11:46 

 11:46 

 11:46 

 11:41 
Manuel Valls (Cs) espera que sigui el «gran dia del canvi». Ha votat a l'Escola Sant Miquel de Barcelona, des d'on ha assegurat estar «molt orgullós de ser barceloní» i ha destacat que és la primera vegada que es vota a ell mateix a Barcelona, ​​ja que l'única vegada que havia votat a Espanya havia estat en les generals del 28 d'abril. Ha confiat en una alta participació i ha subratllat que també hi ha eleccions europees, on es juga el «gran debat entre democràcia i populismes».

 11:39 
Recupera l'entrevista al candidat d'ERC per Sabadell, Juli Fernández, que li va fer Albert Segura: «Nosaltres no diferenciem la gent pels seus orígens, volem garantir els drets i la dignitat de tothom»

 11:36 
Ernest Maragall (ERC) també ha votat. Recupera l'entrevista que li va fer Sara González: «Colau ha governat des del dogmatisme i la ideologia». El republicà també es va sotmetre al test de NacióDigital

 11:30 
Ernest Maragall (ERC): «Avui aquesta ciutat pot triar un projecte, un equip, un compromís i un futur de dignitat i llibertat. És hora de disfrutar de la jornada. La meva mesa electoral era la 68 i m'ha vingut al cap el Maig del 68. No vull fer comparacions que no toquen, però aquí estem».

 11:29 

 11:25 
Josep Bou (PP): «Sé que traurem un bon resultat perquè hem fet un bon treball»; el candidat ha dit: «Cadascú que voti el que cregui convenient, que avui és el dia de la llibertat»; recupera l'entrevista que li va fer Pep Martí: «Retornaria personalment el bust del rei al saló de plens».

 11:25 

 11:16 
Les deu coses que no sabies dels candidats a l'alcaldia de Barcelona. Quin candidat va ser boina negra i membre de la Brigada Paracaigudista? I quin considera que el llaç groc s'ha convertit en un instrument polític "pensat per fer xantatge emocional a la gent"? Quin candidat té com a plat preferit el pa amb tomàquet i la truita a la francesa i té vertigen? Com va ser la conversa telefònica que va mantenir el candidat Quim Forn amb Enric Millo el dia 1 d'octubre? Quina candidata té un passat com a actriu i guionista? I quin candidat és un ferm defensor de la tauromàquia?

 11:16 

 11:15 

 11:05 
La candidata de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) a Rubí, Betlem Cañizar, ha demanat el vot a la ciutadania «per una qüestió d'higiene democràtica»: «És important que a les ciutats hi hagi transformacions respecte a les formes de govern i a les formes de funcionar. Han d'anar canviant les cares i les sigles i a Rubí és especialment rellevant»; en dona més detalls Carla Serra.

 11:03 
El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha mostrat convençut que aquest diumenge els catalans aniran massivament als col·legis electorals. I que a l'hora de dipositar el vot, ho faran «a consciència» i tindran molt presents els «presos polítics».

 11:01 
Qui creus que guanyarà les eleccions a Barcelona? Més de 59.000 persones ja han votat a l'enquesta de NacióDigital.

 11:00 

 10:55 
Dídac Nadal, candidat de Junts per Tarragona, vota al col·legi electoral de la Diputació. L'alcaldable espera que aquest 26-M «les urnes s'omplin del vot ple canvi» a Tarragona. Recupera aquí l'entrevista que va fer NacióDigital: «Si parlem de línies vermelles, no pactarem amb cap partit del bloc 155».

 10:55 

 10:45 
Ada Colau (Barcelona en Comú), des del carrer Sicília: «És un dia molt important per Barcelona perquè els barcelonins han de decidir com hem d'encarar els reptes els quatre anys vinents. La democràcia no es limita a votar, l'hem de fer cada dia, però avui l'hem de reforçar. Animo als barcelonins a votar massivament». Recupera aquí l'entrevista que li van fer Joan Serra Carné i Ferran Casas: «Som més a prop que mai de regular els lloguers, és la nostra prioritat».

 10:44 
La cap de llista de la CUP a Tarragona, Laia Estrada, vota al Col·legi Pau Delclòs. L'anticapitalista afirma que ara és el moment que la ciutadania «decideixi les regles del joc». Recupera l'entrevista que li va fer Jonathan Oca: «Som l'únic partit amb la valentia suficient per denunciar la corrupció».

 10:43 

 10:42 
Josep Fèlix Ballesteros, alcaldable del PSC, passa per les urnes a l'Institut Tarragona i anima a tothom a fer-ho «en una jornada decisiva per mantenir una Tarragona plural i diversa».

 10:42 

 10:41 

 10:28 

 10:27 
Qualsevol veí major de 18 anys pot acabar sent alcalde de Cabrianes aquest diumenge: no s'ha presentat cap candidat i l'actual alcalde, Oriol Ribalta, és el número 1 d'ERC a Sallent. 

 10:21 
El candidat de Sabadell En Comú, Joan Berlanga, demana «votar amb responsabilitat pensant en la ciutat».

 10:20 
Un total de 299.223 electors estan cridats a les urnes aquest diumenge per escollir 231 alcaldes i 1713 regidors a Ponent i al Pirineu, informa Àlvar Llobet. 

 10:18 

 10:15 
Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior: «L'escrutini previst a la resta de l'Estat començarà amb les eleccions autonòmiques, després les europees i finalment les municipals. De les europees, com que els col·legis italians tanquen més tard, els resultats sortiran a partir de les 23 hores».

 10:08 
Elsa Artadi: «Tornar a fer història a les urnes depèn de tots». La número 2 de JxCat ha recordat els presos polítics, a qui també els ha traslladat «amor i suport». Assegura que està satisfeta amb la feina feta durant la campanya i que la seva formació té ganes que sigui demà per seguir treballant per una ciutat millor. Pel que fa a les enquestes, reivindica que «l'única que val és la que sortirà aquesta nit».

 10:03 

 10:01 
Elsa Artadi (JxCat) és la segona candidata que ha votat a Barcelona. Ho ha fet al Centre Cívic Pere Pruna, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Recupera aquí l'entrevista que li va fer Oriol March: «Per l'1-O, Colau només va anar a fer-se la foto». La número 2 de Quim Forn també es va sotmetre al test de NacióDigital

 10:00 
Els comicis dobles d'aquest 26-M són els protagonistes de les principals capçaleres. Consulta aquí totes les portades. Però també és protagonista la desfeta del Barça de Valverde, que ahir va perdre contra el València. 

 09:57 
Alerta: la candidata de Vox a Sabadell protagonitza un moment de tensió després de demanar a un vocal de mesa que es tregui una samarreta on hi diu "Antifeixista sempre".

 09:54 
La candidata d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar, confia en la bona campanya que han fet i espera «molta participació en aquestes eleccions tan importants perquè ens hi va la ciutat»; ho explica Jonathan Oca.

 09:49 
Germà Capdevila, Ferran Casas, Joan Serra Carné, Jordi Cabré, Oriol de Balanzó, Montserrat Tura, Iolanda Fresnillo, Roger Palà, Montserrat Nebrera i Josep Huguet seran entre els encarregats d'analitzar les eleccions i els resultats d'avui

 09:48 

 09:46 
El sobiranisme, davant l'oportunitat històrica de guanyar la Paeria de Lleida; ho explica Àlvar Llobet

 09:44 

 09:44 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació