Visitar un projecte de recuperació del safrà, assistir a una demostració de teixir amb telers de baix llis, conèixer unes guarderies de truita de riu, així com degustar carn de corder de la raça xisqueta. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereixen aquest cap de setmana les comarques pallareses en el marc de la 4a edició de
Benvinguts a pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país.
La proposta permet experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.
En concret, a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà hi prendran part onze explotacions, vuit restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès, dinou allotjaments i set activitats complementàries, com excursions a cavall o visites guiades a la formatgeria La Peça d’Altron i a l’ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua, a Llessui.
El cap de setmana de portes obertes al món de la pagesia catalana ajuda a desestacionalitzar el turisme arreu del principat i esdevé una oportunitat per redescobrir el territori. Aquest mes de juny celebrarà la quarta edició consolidant-se com una proposta lúdica i de país que difon el món rural, posa en valor el sector primari i dóna a conèixer l’origen dels productes agroalimentaris que es produeixen a Catalunya.
Consulta el programa del Benvinguts a pagès
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi