Dilluns, 22 de juliol de 2024

Els dibuixos del pintor Miquel Villà arriben a La Pobla de Segur

Pallars Digital 23 de novembre de 2013 a les 08:00

 
REDACCIÓ | Aquesta tarda a les 19h s´inaugura al Molí de l'Oli de La Pobla de Segur una magnífica exposició de dibuixos de l´artista del Masnou Miquel Villà. L'exposició està composta pels esbossos que guarda el fillastre de l'artista, Antonio Urrutia, en la seva col·lecció personal. Miquel Villà passava llargues temporades a la Pobla de Segur amb el seu amic el pintor Enric Porta.
 
Els dibuixos que es podran veure a la mostra són escenes de la vida rural i quotidiana, pagesos al camp, jugadors de cartes als cafès, dones cosint... Es tracta de la tercera vegada que es presenten en públic i és una oportunitat única de gaudir de la mirada curiosa i dels gestos íntims d´un pintor reconegut, que va saber plasmar la vida diària i establir una relació amb la natura i el paisatge de forma insòlita i serena. 
 
La presentació de l´acte anirà a càrrec de Llorenç Sànchez, historiador i biògraf de Miquel Villà i de Gustau Chalamanch, artista i deixeble del pintor.
 
La mostra es podrà visitar els dissabtes i els diumenges de 19h a 21h al Molí de l'Oli des del 23 de novembre fins al 29 de desembre, així com els dies 6 i 26 de desembre en el mateix horari.
 
Juntament amb l´exposició Dibuixos, es presentarà també el documental 'La meva vida és pintar' dirigit per Meritxell Subirós i Bosch.
 
L'artista
 
Miquel Villà va ser un pintor reconegut internacionalment per la seva obra pictòrica com a Fauvista Català, i va passar una dècada del 1923 al 1930 a París. La influència del pintor Paul Cézanne s´evidencia en la seva obra a través de la riquesa cromàtica i la composició dels seus quadres d´igual manera que trobem la inspiració del fauvista Maurice Vlaminck.
 
El seu treball es relaciona amb la natura, els paisatges del Mediterrani, Masnou, Eivissa o Altea per una banda i els paisatges de muntanya on La Pobla de Segur es converteix en un escenari de constant inspiració. Passa llargues estades i conviu amb el seu entorn on gaudeix d´un paisatge que plasma la seva mirada espontània.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia