Una vintena de productors d’oli d’oliva del Pallars Jussà es van desplaçar els dies 3, 4 i 5 de juny, acompanyats del programa
Al teu gust, aliments del Pallars de l’
Ajuntament de Tremp, a la regió mediterrània de La Provença, a França.
Els objectius d’aquest intercanvi professional han estat conèixer models d’organització d’associacions de productors oleícoles, així com models de producció i comercialització d’olis de territoris que treballen amb olis mono varietals i d’alta gamma. També s’ha pogut conèixer el funcionament d’organitzacions i entitats vinculades a la promoció i diferenciació d’olis d’oliva i veure sistemes de producció convencionals i ecològica d’olivera.
En el decurs de les tres jornades, els participants han compartit punts de vista amb els seus homòlegs francesos i han debatut sobre models de producció i reptes de futur que es plantegen per al sector de l’oli del Pallars.
En aquest sentit, cal destacar la recuperació de varietats ancestrals d’olivera com a valor diferencial dels olis del Pallars. Aquesta tasca de recuperació s’inicià fa tres anys després que un estudi dut a terme per l’IRTA en el marc del programa
Al teu gust identifiqués 14 varietats autòctones que no estaven catalogades, cinc de les quals són potencialment productores d’olis d’alta gamma.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi