Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 19:20 
Som Poble i ERC del Vendrell es comprometen a fer una oposició seriosa i responsable en vista de la impossibilitat de un pacte indepedentista.

 16:54 
Ultimàtum d'Independents per Gurb a ERC i JxCat per tancar un acord. Pere Casacuberta apunta que s'ha avançat més amb els republicans, tot i que no tanca la porta als postconvergents. Informa Carles Fiter.

 14:36 
Sabadell: dos alcaldables i totes les negociacions obertes. Junts per Sabadell i Podem han de decidir si donen suport a Juli Fernàndez (ERC) o si bé s’abstenen o donen suport per investir Marta Farrés (PSC). Per Albert Segura

 14:13 
DADES Els acords de govern dels últims 28 anys a Tremp. Consulta quins han estat els pactes postelectorals al municipi des del 1991 fins l’actualitat; una informació de Jordi Ubach des del Pallars.

 14:12 
Els comuns no tenen presa la decisió sobre el pacte: «Demanem paciència, ho volem fer bé». Carla Aguilar afirma que s'han reunit amb PSC i ERC durant aquests dies però que no hi ha res tancat; ho explica Jonathan Oca.  

 13:18 
Tortosa es dirimeix entre la continuïtat de Meritxell Roigé o un govern d'esquerres. La cap de llista de Junts per Tortosa, la força més votada, considera prioritari un pacte amb ERC però no descarta governar amb minoria.

 12:11 
Maragall: «Si el vot de Valls decideix l'alcaldia, la responsabilitat serà de qui ho accepti». L'alcaldable d'ERC afirma, en una entrevista a Telecinco, que espera "arribar a la investidura sense que no es produeixin resultats antinaturals".

 12:09 
El poder territorial del PDECat entra en ebullició pel futur de les sigles. Assemblees locals de la formació debaten els resultats electorals, aborden la integració amb JxCat i calibren el suport intern a la cúpula; els més afins a Puigdemont maniobren per forçar un congrés a l'estiu. Ho explica Oriol March.

 12:06 
Fem Oliana (ERC) i Compromís x Oliana (PSC) tanquen un acord que impedirà a Miquel Sala revalidar el seu mandat. La republicana Carme Lostao serà l'alcaldessa i, segons el pacte, el consistori treballarà per les "llibertats de país".

 12:06 
ERC torna a plantejar un govern de concentració a Montblanc. El republicà Josep Andreu assegura que l'ascens de JxCat li ha "sorprès".

 10:53 
El fins ara alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, renuncia a ser regidor. La formació que encapçalava, Guanyem Cerdanyola, ha passat de 5 a 3 regidors i queda fora de qualsevol travessa per entrar a un futur govern. Informa Albert Segura.

 10:52 
Marta Farrés (PSC) o Juli Fernàndez (ERC): un dels dos serà alcaldessa o alcalde de Sabadell el proper 15 de juny. Sigui un o l'altre, aquest és el procediment que es durà a terme per a investir-los.

 10:36 
La Crida per Sabadell fa oficial que cedirà els seus vots al candidat d'ERC a l'alcaldia de la capital vallesana, Juli Fernàndez. Ho fan per evitar que governi el PSC de Marta Farrés i demanen a Junts per Sabadell i Podem que facin el mateix. Informa Albert Segura.

 10:36 
Pau Ricomà, sobre el pacte d'investidura: «En termes escolars, avança adequadament». El candidat d'ERC a l'alcaldia es mostra optimista i destaca que ja ha parlat amb els comuns i amb la resta de partits amb qui s'ha de cosir l'entesa; ho explica Jonathan Oca des de Tarragona. 

 08:42 
La CUP Santpedor rebutja participar en un governatiu a ERC, i el republicà Xavier Codina serà alcalde. L'assemblea dels anticapitalistes no ha decidit encara si podria entrar a governar amb els republicans; informa Pere Fontanals

 07:54 

 16:44 
Amadeu Benach serà de nou alcalde de Banyeres del Penedès gràcies a un pacte amb la formació Banyeres en Comú que li atorga majoria absoluta.

 16:26 
JxCat i ERC negocien per elaborar un pacte de govern a l'Ajuntament de Sant Celoni però estan pendents de si la CUP s'hi incorpora. Informa Jordi Purtí

 16:26 
L'EINA signa un acord de govern amb Ara Altafulla. La formació republicana manté contactes amb Junts i el PSC per eixamplar el pacte. Alternativa Altafulla queda fora de les converses. 

 14:06 
Roigé manté la prioritat de governar amb ERC però defensa estar preparada per fer-ho en minoria. La cap de llista de Junts per Tortosa considera "impossible" un pacte amb Ciutadans

 13:19 
El PSC tanca un acord amb el Grup Independent de Súria per recuperar l'alcaldia vuit anys després. Albert Cobero, de 29 anys, serà el pròxim alcalde

 12:47 
Noemí Llauradó es postula com a nova alcaldessa republicana de Reus. ERC es debat entre un pacte amb JuntsxReus o el PSC, la CUP com a tercer soci de govern i deixant fora Ara Reus.

 12:39 
Maragall atura les converses amb Colau mentre «flirtegi» amb el PSC i Valls. ERC ha plantejat la creació d'una figura d'"alt nivell de representació" per a la líder de Barcelona en Comú que acompanyi l'alcalde; informa Sara Gonzàlez

 08:16 
EL DESPERTADOR La paraula donada. El problema de Colau és que ha perdut. I això no té bona solució, però no pot servir per saltar-se el que deia en campanya sobre els vots de Valls. Per Ferran Casas.

 08:15 
PP i Vox s'emplacen a seguir negociant però discrepen en la fórmula per governar autonomies i municipis. Els populars volen repetir pactes a l'andalusa mentre que el partit d'ultradreta manté que no donaran suport a governs on hi hagi Cs si no s'avenen a negociar.

 08:14 
El pacte per investir Ricomà (ERC) com a alcalde de Tarragona suma un 3,4% més de vots que el bloc del 155, que aconsegueix el 44,73% dels suports i 13 regidors. Els sobiranistes i els comuns sumen 14 representants i aconseguirien la majoria; ho explica Jonathan Oca des de Tarragona. 

 08:12 
ERC o el «problema» d'escollir president a la Diputació de Lleida. La formació es planteja que una dona n'assumeixi la presidència, però es troba amb problemes per atinar en el perfil | L'alcalde de Bellvís, Joan Talaran, segueix sonant com un candidat ferm. Per Àlvar Llobet des de Lleida.

 08:10 

 22:38 
Gent fent Poble ha ofert un pacte de govern per separat a cada un dels altres tres partits de Sant Fruitós. L'agrupació d'electors que va guanyar les eleccions no té preferències a l'hora de formar govern i valorarà amb qui pacta segons la seva resposta. Ho explica Pere Fontanals.

 22:11 
CRÒNICA Els comuns defensaran l'aliança amb ERC i el PSC a Barcelona fins a la investidura. Maragall ofereix un govern bipartit a Colau, però l'estratègia de la seva formació, que prioritza retenir l'alcaldia, passa per reclamar un pacte a tres mentre no s'esgotin els terminis. Una informació de Sara González i Joan Serra Carné.

 22:11 
PSC i els independents donen la iniciativa a Esquerra i es mostren oberts a pactes a Bagà. El republicà Joan Oña va estendre la mà la setmana passada a les dues formacions per formar un govern conjunt. Informa Pilar Màrquez.

 20:21 
Els comuns rebutgen el govern bipartit amb ERC a Barcelona. Catalunya en Comú segueix insistint que el PSC ha d'entrar en l'acord encara que Collboni ja hagi deixat clar que no s'asseurà a parlar amb Ernest Maragall.

 20:20 
Kenneth Martínez (PSC) té pràcticament garantida l'alcaldia del Vendrell gràcies a un pacte amb l'AVP que encara es pot ampliar amb més formacions; informa Víctor Merencio.

 13:04 
ÚLTIMA HORA Maragall ofereix a Colau un govern bipartit. ERC es compromet a un executiu compartit de forma proporcional entre els dos partits amb alcaldia per als republicans i recorda als comuns que ells es van negar l'any 2015 a un pacte antinatura per fer Trias alcalde. Informa Sara González. 

 12:10 
La CUP estén la mà a ERC per entrar a l'equip de govern de Torelló, a Osona. Ho explica Carles Fiter.

 12:09 

 12:09 
Tot per Terrassa i ERC-MES celebren avui la tercera reunió de la comissió negociadora amb la voluntat d'arribar a un acord de govern a l'ajuntament terrassenc abans del ple d'investidura; informa Anna Mira.

 10:16 
El PSC no entra en les travesses per formar part d'algun govern municipal de Sant Celoni. Amb tot i això, en les reunions que manté amb la resta de partits els fa la proposta de sis pactes locals; informa Jordi Purtí.

 09:00 
L'alcalde electe de Lleida, Miquel Pueyo, planteja un govern tripartit, però el Comú recela de Junts per Catalunya i aposta per un govern només amb ERC; informa Àlvar Llobet.

 08:53 
L'alcaldessa en funcions de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, Laura Campos (En Comú Podem Montcada), aposta per revalidar el pacte de govern amb ERC. Comuns i republicans són socis des de principis del present mandat.

 20:58 
Els comuns, sense pressa per decidir i sabent que són clau per al futur de Tarragona. Volen treballar allunyats dels mitjans de comunicació i una comissió negociadora tracta el tema dels pactes; ho explica Jonathan Oca des de Tarragona

 19:31 
PRIMÍCIA Collboni tanca la porta a reunir-se amb Maragall. L'alcaldable del PSC ha respost negativament a una proposta del candidat republicà, i enterra així el tripartit d'esquerres que reclama l'¡alcaldessa Ada Colau. Informa Sara González

 17:18 
La CUP espera una resposta "pública i formal" per part d'ERC, confirmant l'acceptació dels cinc punts de mínims proposats per poder donar suport a la investidura de Ricomà com a alcalde de Tarragona. Dijous celebrà una assemblea oberta per decidir el paper que haurà de tenir la formació en el pròxim mandat. 

 14:53 
ERC comunica el seu «no» a Compromís per Tremp. Els republicans ja s’han reunit amb els socialistes, a qui han donat a conèixer la seva negativa a arribar a cap acord de govern. Ho explica Jordi Ubach.

 13:33 
ANÀLISI Són de franc els vots de Manuel Valls? Els comuns han quedat atrapats en l'escenari configurat per Iceta: ERC i, sobretot, Colau necessiten que la pressió recaigui en el PSC, que és qui ara bloqueja la principal aliança progressista. Joan Serra Carné, redactor en cap de NacióDigital, radiografia la viabilitat d'un escenari alternatiu a Barcelona i les conseqüències que tindria a l'Ajuntament.

 13:33 
Pere Segura estudia les opcions de pactar o governar en solitari a Vila-seca. Tot i ser la força més votada, amb 8 dels 21 escons en joc al consistori, va perdre la majoria absoluta que arrossegava Josep Poblet des de feia 26 anys.

 08:13 
EL DESPERTADOR de Ferran Casas: «El malson de Colau». A l'establishment i als poders de l'Estat els feia por l'agenda social de l'alcaldessa, no la nacional. Si segueix serà perquè Valls i Collboni desnaturalitzen la primera, argumenta el subdirector de NacióDigital

 08:12 
El candidat de Ciutadans a les europees és partidari d'investir Colau. Luís Garicano s'ha pronunciat a través d'una piulada al seu compte de Twitter.

 08:11 

 08:08 
Nervis i pressions a totes bandes per la governabilitat de Barcelona. Aquest diumenge, n'han sorgit des de diverses posicions, via manifest:

- Un manifest de personalitats polítiques i civils demana el pacte ERC-Colau. Entre el signants hi ha persones properes als republicans, als comuns i a la CUP, i noms com Jaume Roures, Simona Levi, Itziar González o Arcadi Oliveras

- Un manifest de personalitats afins als comuns reclama un tripartit entre Colau, Maragall i Collboni. Reclamen respondre "a la majoria d'esquerres expressada pels ciutadans" i trobar "una sortida dialogada i acordada a la qüestió catalana". 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació