Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 18:12 

 11:14 

 09:28 
Qui pilotarà Barcelona? Sis mirades per analitzar la governabilitat de la capital. Jordi Muñoz, Montserrat Tura, Jordi Borja, Pilar Rahola, Jordi Amat i Maria Favà analitzen els possibles pactes a l'Ajuntament després d'un 26-M amb escrutini ajustat, per Roger Arnau.

 09:26 
Maragall al «FAQS» de TV3, en deu frases: «Estic convençut que seré el nou alcalde de Barcelona»; per Víctor Rodrigo. L'alcaldable d'ERC a l'ajuntament de la capital catalana ha abordat els possibles pactes que permetrien el lideratge independentista al consistori.

 09:23 
La desconfiança enverina la relació Colau-ERC: anatomia d'un pacte amenaçat. La convivència entre comuns i republicans s'ha deteriorat pels desacords a l'Ajuntament i la falta d'entesa en les decisions a Catalunya i l'Estat, amb l'estocada afegida del fitxatge d'Alamany a la llista de Barcelona. Ho expliquen Joan Serra Carné i Sara González.

 09:22 
Quines altres opcions té ERC (apart de pactar amb JxCat) per governar Manresa? Els republicans, com a guanyadors, i davant la impossibilitat que es formi una majoria absoluta en contra seva, ho tenen gairebé tot a favor... excepte acostumar-se a nous socis. Ho analitza Pere Fontanals.

 18:53 
Junts per Manresa avisa: o alcaldia compartida amb ERC o lideraran l'oposició

 11:34 
Els dos partits més votats a Sant Antoni de Vilamajor, els independents CANVI i PUSA, han decidit un acord de governabilitat per a la propera legislatura i fer alcalde a Raül Valentín, de CANVI, que va ser el més votat. L'acord entre els dos partits independents desbanquen el govern de JuntsxCat i ERC.

 16:06 
El número 2 de Marta Farrés i primer secretari del PSC a Sabadell, Pol Gibert, reivindica el «missatge nítid de canvi» de la ciutadania per fer Farrés alcaldessa; informa Albert Hernàndez 

 16:05 
La regidora de Cs a Terrassa Carmen Ortuño abandona la primera línia de la política i serà substituïda per Isabel Martínez 

 16:03 
La CUP de Berga governarà en solitari «sense aliats prioritaris» en els acords puntuals. Montse Venturós s’ha mostrat convençuda que "és una obvietat" que la seva inhabilitació no ha condicionat el vot dels berguedans, informa Pilar Màrquez 

 14:37 
Pau Ricomà obre les portes de bat a bat per formar un govern estable per l'era post-Ballesteros. El republicà posa damunt la taula 18 línies de treball que està convençut que són compartides amb la CUP, Junts per Tarragona i els comuns; ho explica Jonathan Oca des de Tarragona

 14:37 
Terrassa en Comú obre un període de reflexió i anuncia que serà «molt exigent» amb el nou govern local.

 14:26 
Jordi Masquef engega la ronda de contactes amb els partits amb l'objectiu d'aconseguir un govern "el més ampli possible". L'alcalde en funcions i candidat de Junts per Figueres s'ha reunit amb ERC, PSC i Canviem però manté que no té "pressa" i no descarta arribar al ple d'investidura en minoria.

 11:37 
Xavi Paz (PSC): "Els veïns de Molins no entendrien que no tinguéssim la capacitat de governar ni que jo no fos l'alcalde". Creu que les forces independentistes "han sortit perdent" del 26-M i confia que no es reediti un pacte "a la contra" entre ERC, Junts per Molins i la CUP.

 11:08 
Tots per Sant Feliu no vol governar en minoria però descartaria reeditar el tripartit amb ERC i el PSC. L'alcalde en funcions, Carles Motas, assegura que no tanca la porta "a res" i veu l'obtenció de deu regidors com un aval a la feina feta aquests quatre anys.

 11:07 

 11:07 
La Creu de Sant Jordi i directora de la millor escola de Catalunya 2018, Núria Marín, serà la portaveu del grup municipal de Tot per Terrassa a l'ajuntament terrassenc.

 22:53 
Ramon Camps, cap de llista d'Esquerra Berga: «Estem oberts a pactar amb la CUP però els correspon la iniciativa». El dirigent republicà descarta del tot la possibilitat d'un pacte amb Junts per Berga i PSC que desbanqués la candidatura de Montse Venturós. Informa Pilar Màrquez des de la capital del Berguedà.

 19:24 
L'assemblea d'ERC prioritza un acord amb Junts per Manresa. La militància dona valor als vots de 9.119 manresans "que han apostat per donar un nou impuls a la ciutat i per un canvi de lideratge".

 19:22 
El PSC de Reus aposta per un pacte d'esquerres compartint l'alcaldia amb ERC. Així, el portaveu socialista, Andreu Martín, rebutja la proposta de donar suport extern a Junts per Reus.

 17:56 
Jordi Bruch (Junts per Prats): “Matemàticament pot passar de tot: des d’un govern en minoria amb 5 regidors fins a un d’unitat”. L’alcaldable de la llista guanyadora a la capital del Lluçanès creu que la formació del govern municipal es podria desllorigar a finals de la setmana que ve.

 17:51 

 17:51 

 16:52 

 16:52 

 16:18 
El PSC de Terrassa considera que el possible acord de govern amb ERC «demostra feblesa de TxT». Pel portaveu del grup municipal socialista, Amadeu Aguado, "costa d'entendre que l'acord només es limiti a gestionar Terrassa". Ho explica Anna Mira des de la cocapital del Vallès Occidental.

 16:04 
L'actual alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, es reunirà amb tots els partits abans de decidir el futur govern municipal. L'agrupació que lidera, Gent fent Poble, va quedar a un regidor de la majoria absoluta. Ho explica Pere Fontanals des de la capital del Bages.

 16:01 
Carles Pellicer, candidat de JxCat a Reus, aposta per revalidar l'entesa amb ERC i Ara Reus. L'alcaldable obre la porta a un pacte de ciutat "estratègic" amb el PSC i no renuncia a entendre's amb la CUP. 

 14:29 
L'acord de govern entre TxT i ERC deixarà al marge les qüestions nacionals. La comissió negociadora es reunirà aquest divendres per començar a treballar. Informa Anna Mira des de Terrassa.

 12:59 
Ramon Ferré (PSC) busca un pacte estable a Calafell però no descarta governar en minoria: “No hi ha possibilitat de fer oposició”. L’alcalde en funcions evita assenyalar cap formació com a aliada preferent per negociar.

 12:43 
ERC de Valls veu “molt difícil” un pacte amb el PSC i qualifica de “fructífer” l’anterior acord amb el PDECat

 12:05 
El recompte definitiu dona un tercer regidor al Poble Actiu de Sarrià de Ter i JxCat es queda amb un. ERC manté els sis representant, el PSC els dos i Cs, un.

 12:05 
Calma tensa mentre s'espera que arrenquin les converses pel pacte a l'Ajuntament de Tarragona. Està previst que la setmana que ve es reuneixin JxTarragona i En Comú Podem amb ERC; ho explica Jonathan Oca.

 10:58 
Pere Regull estén la mà a PSC i ERC per formar govern a Vilafranca del Penedès. Els republicans s’avenen a un pacte bilateral amb JxCat.

 10:58 
Una moneda a l’aire decideix que el regidor en discòrdia entre CUP i Cs a Olivella sigui per a la formació unionista. Els dos partits es disputaven aconseguir representació al ple en haver empatat a 93 vots.

 10:42 
Ada Colau insisteix en un pacte de govern amb ERC i PSC i no aclareix si acceptaria el suport de Valls en la investidura. L'alcaldable de Barcelona en Comú diu que dins dels comuns hi ha un "acord unànime" per fer un govern tripartit d'esquerres.

 10:36 
El pla de Sabadell acomiadarà aquest mes de juny set regidors històrics: us expliquem qui som, amb nom, cognom i fotografia; informa Albert Segura.

 10:35 
ENQUESTA Podem entra per primer cop a l'Ajuntament de Sabadell, i pot tenir la clau per determinar qui governar els propers quatre anys. A qui hauria de donar suport, al PSC de Marta Farrés o a l'ERC de Juli Fernàndez?

 10:27 

 10:27 
ERC prioritza un govern independentista a Cervera amb JxCat i la CUP. Joan Santacana reivindica la necessitat d'un govern "estable" a la capital de la Segarra.

 10:08 
Colau nega que en les converses amb ERC hagi acceptat que Maragall sigui alcalde. L'alcaldessa en funcions demana al candidat republicà ser "curosos" en l'explicació del contingut de les negociacions i insisteix a explorar fins al darrer moment un "acord ampli i estable" amb ERC i el PSC. 

 10:07 
Collboni pressiona Colau per acordar un govern amb el PSC i el suport de Valls a la investidura. El socialista destaca que el vot del candidat de Ciutadans no té cap contrapartida i espera explorar aquest possible acord en una reunió en els propers dies amb l'alcaldessa en funcions. 

 09:52 
Valls no preveu un trencament amb Cs malgrat les discrepàncies sobre els pactes a Barcelona. L'ex-primer ministre francès reivindica la seva independència i ressalta que la capital catalana "no és cosa de partits".

 09:18 
Albert Piñeira (JxPuigcerdà), satisfet amb la tercera majoria absoluta i haver evitat la formació d'un govern alternatiu. L'alcalde de la capital cerdana situa com a reptes l'embelliment de l'entorn de l'estany i la remodelació de carrers.

 08:50 
ERC se sent "més còmoda" governant en minoria a Sarrià de Ter però explorarà possibles pactes amb altres partits. Narcís Fajula atribueix la pèrdua de la majoria absoluta al "relleu" de Roger Torrent i a les dificultats per acabar amb les pudors de la paperera Hinojosa.

 08:43 
Ja poden formalitzar-se les negociacions per fer govern al Vendrell després que la Junta Electoral de Zona converteixi en definitius els resultats. El PSC obté el vuité regidor i Primàries per el segon. Informa Víctor Merencio Nin des del Baix Penedès. 

 08:39 
L'alcalde de Torre de Capdella, a la Vall Fosca, Josep Maria Dalmau (ERC), veu en la seva victòria una demostració que la gent vota les persones i no els partits. L'històric batlle manté l'alcaldia del municipi amb majoria absoluta tot i canviar el PSC pels republicans.

 08:35 
La inesperada majoria absoluta d’Eduard Rovira consolida l’estabilitat a Torredembarra. ERC enceta una reflexió “profunda i calmada” per explorar si governa en solitari o si estén la mà al PSC.

 08:34 
Lluís Soler, reelegit alcalde de Deltebre: "Hem sigut la candidatura del poble i hem trencat xarxes clientelars". El candidat d'Enlairem Deltebre-Junts aconsegueix la primera majoria absoluta al municipi després de 36 anys estenent la mà a l'oposició dins i fora del consistori.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació