Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 18:57 
Ballesteros diu que mai ha sigut «antiindependentista» i no tanca la porta a un pacte amb ERC. El socialista afirma que no dimitirà si no assoleix l'alcaldia de Tarragona però reitera que es veu capaç de governar en solitari i en minoria. Ho explica Jonathan Oca des de Tarragona.

 18:43 
Bagà i Vilada, escenaris encara oberts després del 26-M. La governabilitat a ambdós municipis on s'imposa Esquerra com a llista més votada encara podria dependre de pactes o aliances. Informa Pilar Màrquez des del Berguedà.

 18:41 
Bagà i Vilada, escenaris encara oberts després del 26-M. La governabilitat a ambdós municipis on s'imposa Esquerra com a llista més votada encara podria dependre de pactes o aliances. Ho explica Pilar Màrquez.

 18:25 
Miquel Pueyo obre negociacions amb Junts per Lleida i el Comú i sondejarà un pacte «republicà» a la Paeria. ERC inicia aquest dimarts a la tarda les primeres reunions per tancar l'acord i la setmana que ve l'alcaldable republicà es vol trobar amb tots els candidats. Informa Àlvar Llobet des de Lleida. 

 18:23 
La socialista Sílvia Romero es reivindica com a guanyadora a Tremp i reclama l'alcaldia. La candidata de Compromís per Tremp espera governar l’ajuntament perquè la seva “és clarament la llista més votada”. Informa Jordi Ubach des del Pallars. 

 18:19 
Maria Pilar Cases, candidata d'ERC a Tremp: «No pactarem amb Compromís per Tremp». Informa Jordi Ubach des del Pallars. 

 18:05 
Xavier Domènech també aposta per un pacte de Maragall amb Colau. L'exdirigent dels comuns assegura que les alternatives que es presenten per governar Barcelona "no duen enlloc".

 17:38 
L'esquerra falla a Badalona: història d'una fórmula (fallida) per superar Albiol. La decisió de Guanyem i ERC per concórrer en una mateixa candidatura a les municipals no ha aconseguit l'objectiu de ser la llista més votada i s'ha vist superada pels populars. Ho explica Antònia Crespí. 

 17:25 
Cambrils repeteix tripartit però amb actors diferents: ERC governarà amb JxCat i NMC. El PSC, que aconsegueix quatre regidors a les urnes, no aconsegueix entrar a govern. Per Jonathan Oca.

 17:23 
Consulteu aquí totes les notícies relacionades amb les eleccions municipals i les pactes arreu del territori. 

 17:23 
Joan Ignasi Vidal valora la majoria absoluta com una eina que acabarà amb els bloqueigs i el «politiqueig». L'alcalde en funcions assegura que serà un govern obert a buscar consensos per a l'aprovació de projectes importants.

 17:22 
David Saldoni, després de la majoria absoluta d'ERC a Sallent: «Ens han dit gràcies, i cap a casa». ERC tornarà a governar a Sallent després de 12 anys amb l'alcalde més jove de la història del Bages.

 17:21 
JxCat perd la majoria absoluta a la Diputació de Girona. ERC i el PSC sumen un representant als que ja tenien i tant Independents de la Selva com la CUP mantenen el diputat.

 17:18 
Ballesteros inicia la campanya de seducció als comuns per evitar un pacte independentista. Per Jonathan Oca.

 17:17 
Pau Ricomà (ERC): “Volem comptar amb tothom i no pensem que cap dels partits del canvi no entri al govern de Tarragona”. El republicà confia poder tancar un pacte amb Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP que li doni l’alcaldia.

 17:15 
Josep Fèlix Ballesteros veu "viable" liderar un govern d’esquerres a Tarragona i subratlla les “coincidències” amb els comuns. L’alcaldable del PSC insisteix que la seva prioritat és parlar de la ciutat i carrega contra “el front anti-Ballesteros".

 17:14 
JxCat de Vilanova atribueix part de la davallada a les eleccions municipals a un “problema d’identificació” del partit. L’alcaldable Blanca Albà es postula per formar part d’un govern liderat per ERC, a qui avisa que no “donarà vots” només per a la investidura.

 17:13 
Miquel Comino (PSC): "Sóc conscient que m'han votat per fer fora l'independentisme de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts". El candidat socialista diu estar convençut que sense la influència d'Oriol Junqueras al municipi els seus resultats haurien estat millors.

 17:13 
Marc Castells obre ronda de contactes per explorar possibles pactes a Igualada, tot i que no descarta un govern en minoria. L’alcalde de Junts per Catalunya ha perdut la majoria absoluta i ha passat dels 11 als 9 regidors.

 17:11 
Alcaldia compartida a Manresa, l'opció que ERC i JxCat assumeixen abans de començar. Tots dos partits calibren en veu baixa la possibilitat que Junyent segueixi d'alcalde els dos primers anys de mandat per completar un cicle de 10 anys, i que després Aloy n'agafi el relleu. Informa Pere Fontanals. 

 17:09 
JxCat i PSC obren negociacions per pactar la Diputació de Tarragona al marge d'ERC. Per Jonathan Oca.

 17:08 
Ciutadans recorda a Valls que els pactes a Barcelona els ha de validar Rivera. Carlos Carrizosa explica que hi ha un òrgan paritari entre la plataforma del candidat i el partit taronja, que és el que pren les decisions sobre política d'aliances. Per Pep Martí.

 17:07 
PRIMÍCIA Maragall i Colau començaran a negociar aquest dimecres; per Joan Serra Carné i Sara González. 

 17:06 
Hola! Arrenquem un minut a minut amb tota la informació sobre els pactes a l'Ajuntament de Barcelona i els d'arreu del país.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació