Dilluns, 22 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 17:03 

 17:05 

 16:58 
Xiulada a la plaça de Sant Jaume quan apareix Ada Colau a la pantalla. Celestino Corbacho presideix la mesa d'edat en el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

 16:57 
Un total de 279 professionals dels mitjans de comunicació s'han acreditat per cobrir el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta tarda a Sant Jaume hi ha 75 mitjans de nou països que han mobilitzat 37 fotògrafs, 40 càmeres, 165 redactors, i 37 tècnics.

 16:57 
Quim Torra creua la plaça de Sant Jaume i entra l'Ajuntament de Barcelona per saludar en persona Quim Forn.

 16:50 

 16:49 
Francesc Colomé (JxLF), proclamat alcalde de les Franqueses del Vallès. Junts i PSC-CP anuncien un “acord de municipi” durant el ple de constitució.

 16:45 

 16:43 

 16:37 

 16:37 

 16:17 
L'unionisme rebutja la investidura de Pau Ricomà  mentre l'independentisme ho celebra. El republicà és el nou alcalde de de Tarragona després d'haver aconseguit la majoria en la votació per ser investit; una crònica de Jonathan Oca des de Tarragona. 

 16:16 
El suport del PSC i l'abstenció de republicans i comuns permet Pere Segura succeir Josep Poblet com alcalde de Vila-seca. El nou batlle assumeix en el seu discurs que haurà de buscar la "multilateralitat" i el "consens" per poder governar el municipi durant els pròxims quatre anys.

 16:10 

 16:03 
Marta Morell, la clau que ha permès a Marta Farrés ser alcaldessa de Sabadell: perfil de la regidora de Podem i futur membre de l'executiu local. Un perfil d'Albert Segura

 16:03 

 16:03 
Meritxell Roigé, investida alcaldessa de Tortosa amb els únics vots del seu partit. La candidata de Junts governarà en minoria i estén la mà a ampliar el govern municipal.

 16:01 
David Rodríguez (ERC) entoma per quarta vegada la vara d'alcalde de Solsona. Informa Ramon Estany.
 

 15:40 

 15:38 
Quim Forn acaba d’arribar a l’Ajuntament de Barcelona per assistir a la constitució del ple. Ahir va fer els tràmits per ser regidor i va ser escortat de nou fins a Brians 2, on ha passat la nit. 
 

Quim Forn arriba a l'Ajuntament de Barcelona Foto: Adrià Costa

 15:22 
Marc Castells, reelegit alcalde d'Igualada: "Seguirem treballant incansablement per la ciutat, però sobretot per la seva gent".

 15:15 

 15:11 

 15:10 

 15:09 
Torra pressiona per impedir el pacte entre JxCat i PSC a Santa Coloma de Farners. La candidata postconvergent, Susagna Riera, es desentén del president i assegura tenir l'aval de Puigdemont en un ple amb protagonisme de la família Torra. Informa Oriol March.

 15:07 

 15:07 
Marta Farrés, en el discurs d'investidura com alcaldessa de Sabadell: «Vull representar tothom, pensi com pensi i vingui d'on vingui».

 15:06 
Montse Venturós recupera la vara d'alcaldessa de Berga després de la inhabilitació. Cap de les candidatures proposades per CUP, JxB, ERC i PSC ha obtingut majoria absoluta de vots emesos al ple i s'ha procedit al seu nomenament com a candidata de la llista més votada. Informa Pilar Màrquez des de Berga.

 15:02 

 15:00 
Llegeix aquí la carta íntegra de Lluís Puig, que ha renunciat com a regidor de Terrassa. Informa Anna Mira. 

 14:44 
Ciutadans denuncia una agressió a la diputada Laura Vílchez després del ple de Sabadell: ha rebut l'impacte d'un encenedor.
 

 14:40 
Des de 1979, i només amb un brevíssim parèntesi de dos anys, a finals dels 90, el PSC havia governat Lleida. Avui, Miquel Pueyo, d'ERC, ha agafat el relleu dels socialistes. "Lleida ha deixat de ser aquell territori vetat pel sobiranisme que, durant anys, va estar governat amb solidesa per dos alcaldes [Antoni Siurana i Àngel Ros] que van arribar a convertir-se en una marca electoral superant la del seu propi partit", explica Àlvar Llobet en aquesta crònica.

 14:35 

 14:34 

 14:34 

 14:34 

 14:33 

 14:28 
Valentí Junyent, de Junts per Manresa, pren la vara d'alcalde temporal de Manresa. El cap de llista de Junts per Manresa serà batlle un any fins que cedeixi el relleu al republicà Marc Aloy per als següents tres anys de mandat. Informa Pere Fontanals.

 14:24 

 14:23 

 14:20 

 14:20 

 14:19 

 14:18 
Josep Mayoral, en les seves primeres paraules com alcalde: «Mai podré tornar a Granollers tot el que m'ha donat»; informa Jaume Ventura des de Granollers.

 14:13 

 14:12 

La nova alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), agraeix la feina feta per l’anterior alcaldessa, Carmela Fortuny (JxCat), i afirma que “s’hi deixarà la pell perquè la ciutat sigui un gran lloc per viure”. Ingla recorda que el municipi és el que té el preu de l’habitatge més alt de Catalunya: “De què ens serveix aquesta ciutat preciosa si els nostres fills i filles no hi poden viure que es facin grans. Hem mort d’èxit i els preus només se’ls poden permetre una minoria adinerada. Aquesta ciutat ha de ser per a tothom”. Informa Roger Arnau.

 14:10 
ÚLTIMA HORA Jordi Ballart (Tot per Terrassa) torna a ser l'alcalde de Terrassa en un ple marcat per la renúncia de Lluís Puig. Informa Anna Mira.

 14:07 

 14:04 
Santa Coloma de Farners ajorna el ple fins a les 22h. ERC havia guanyat les eleccions amb 6 regidors; JxCat 5; 2 el PSC; 2 independents i 2 la CUP. JxCat havia pactat amb el PSC i independents per barrar el pas dels republicans a l'alcaldia. Negociacions d'última hora han fet suspendre el ple fins a la nit. Santa Coloma de Farners és el poble originari de la família de Quim Torra. El president ha demanat de nou avui al matí ajuntaments independentistes. 

 14:04 
La nova alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), agraeix la feina feta per l’anterior alcaldessa, Carmela Fortuny (JxCat), i afirma que “s’hi deixarà la pell perquè la ciutat sigui un gran lloc per viure”. Ingla recorda que el municipi és el que té el preu de l’habitatge més alt de Catalunya: “De què ens serveix aquesta ciutat preciosa si els nostres fills i filles no hi poden viure que es facin grans. Hem mort d’èxit i els preus només se’ls poden permetre una minoria adinerada. Aquesta ciutat ha de ser per a tothom”. Informa Roger Arnau. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació