Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 12:18 
Arrenca el ple d'investidura de Pau Ricomà com a alcalde de Tarragona; informa Jonathan Oca.

 12:17 

 12:11 

 12:06 

 12:04 

 12:02 

 11:58 

 11:55 

 11:49 

 11:46 
ERC i JxCat escenifiquen el pacte a Manlleu moments abans de constituir l'Ajuntament. El govern estarà format per 14 dels 21 regidors. Informa Carles Fiter.
 

 11:44 
ÚLTIMA HORA Marta Madrenas, escollida alcaldessa de Girona per majoria simple. Madrenas ha obtingut els nou vots del seu partit (JxCat). Lluc Salellas (CUP-Amunt) i Sílvia Paneque (PSC) n’han tingut sis; Joaquim Ayats (ERC), quatre, i Daniel Pamplona (Cs), dos.

 11:41 

 11:41 

 11:29 

 11:29 

 11:27 

 11:25 

 11:25 
El republicà Dionís Guiteras, de Moià, un dels alcaldes més matiners de la jornada.

 11:22 

 11:21 
Independents governaran 4 anys més a Olius gràcies al vot favorable d'Esquerra, que es queda a l'oposició; informa Ramon Estany des de Solsona. 

 11:17 
Les executives de Guanyem Badalona i ERC celebren una reunió d'última hora per avaluar l'escenari d'investidura. Les dues formacions integren la coalició Badalona Valenta que aquest divendres va avançar que votaria la candidatura de Dolors Sabater. L'escenari, però, continua obert, després que no s'hagi arribat a cap acord amb el PSC per barrar el pas a Albiol, que va guanyar les eleccions. Informa Andreu Merino des de Badalona.

 11:03 
ERC, JxCat i Capgirem-CUP arriben a un acord ‘in extremis’ per desbancar el PSC de l'alcaldia de Vilanova i la Geltrú. Els tres partits seguiran negociant un pacte de govern o estabilitat.

 11:01 

 11:00 
ERC i Junts per Sant Sadurní tanquen un preacord per repetir govern. El republicà Josep Maria Ribas serà alcalde.

 10:43 

 10:17 
​Torra crida a canviar els pactes que han trencat la unitat de l'independentisme. El president diu que "encara" queden unes hores per ser "responsables" i promoure "governs republicans i alcaldes independentistes".

 10:17 
​Problema inesperat amb les cadires del ple de Girona. El consistori ha passat de 25 a 27 regidors.

 09:56 
El missatge de comiat d'Albert Batalla, fins ara alcalde de la Seu d'Urgell: 
 

 09:53 
El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, sobre els pactes que han trencat la unitat independentista: "Avui tothom viurà contradiccions. Si ara toca fer retrets per certs pactes, a mi no m'hi trobareu, ara bé, això també passa per la inexistent #EstratègiaRepublicana general, i per no incloure en aquesta la variable que tothom té corruptes i cacics que porten anys manant".

 09:52 
El primer missatge de Pau Ricomà per encarar la investidura. El republicà es convertirà en el nou alcalde de Tarragona aquest dissabte.

 09:26 
ERC i En Comú Podem segellen el pacte de govern a Tarragona. Pau Ricomà serà investit alcalde aquest dissabte amb el suport dels comuns, la CUP i Junts per Tarragona. Informa Jonathan Oca.

 08:46 
ÚLTIMA HORA ERC, CUP i PSC desbanquen Rosa Maria Perelló de l'alcaldia de Tàrrega. Informa Àlvar Llobet
 

 08:05 
Com s'investiran els alcaldes de Catalunya? Els candidats a l'alcaldia necessiten la majoria absoluta del plenari i si no l'aconsegueixen, governarà en minoria la llista més votada.

 22:05 

 21:54 
Marc Aloy, d'ERC, serà regidor de la Presidència durant l'any que Valentí Junyent, de JxCat, sigui alcalde de Manresa. Ho explica Pere Fontanals.

 21:48 

 20:59 
Junts per Reus i ERC arriben a un acord per investir Carles Pellicer com a alcalde de la capital del Baix Camp. El pacte preveu la creació d'una vicealcaldia que ocuparà la candidata republicana Noemí Llauradó. Informa Jonathan Oca.

 20:57 
JxCat i ERC han signat aquest vespre l'Acord de Govern 2019-2023. NacióDigital explica en exclusiva que es deixa clar que JxCat tindrà l'alcaldia quatre anys i que es crea un Gabinet d'Alcaldia que prendrà totes les grans decisions de l'Ajuntament i que ERC i tindrà un paper rellevant. Informa Jordi Purtí.

 19:24 
Com s'estructura el nou govern de Tarragona liderat per Pau Ricomà? Quantes àrees hi ha i qui se n'encarrega? Aquestes i altres preguntes les respon Jonathan Oca des de Tarragona.

 18:24 
ERC i En Comú Podem oficialitzen el pacte de govern a Tarragona que serveix per enviar el PSC a l'oposició. El republicà Pau Ricomà serà investit alcalde aquest dissabte amb el suport dels comuns, la CUP i Junts per Tarragona, ho explica Jonathan Oca des de Tarragona.

 17:29 
L'ANC de Sant Cugat pressiona contra el possible pacte ERC-CUP-PSC

 17:20 
DADES Els votants dels comuns situen el PSC tant a la dreta com JxCat. Els electors de Catalunya en Comú s'identifiquen clarament amb la posició ideològica d'esquerres d'ERC, però en l'eix nacional se situen molt més a prop de l'equidistància dels socialistes, segons el CEO. Per Roger Tugas.

 17:01 
El polèmic Dante Pérez també es queda sense l'alcaldia de Gimenells. El candidat del PP i exalcalde del PSC no podrà governar pel vot en contra del seu expartit; informa Àlvar Llobet

 16:48 
VÍDEO Forn ja és a l'Ajuntament de Barcelona per complir els tràmits com a regidor. El candidat de JxCat a la capital catalana serà traslladat a Brians 2 quan acabi d'omplir els papers i tornarà demà dissabte per assistir a la constitució del consistori.

 16:25 
Endavant Castellví (JxCat) i Junts per Castellví (PSC) han tancat un acord per governar plegats a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) els pròxims quatre anys. Adrià Camino, cap de llista d'Endavant Castellví, la llista guanyadora amb quatre regidors, serà el nou alcalde en substitució de Joan Carles Almirall, número tres d'Endavant i que passarà a ser regidor. El tercer grup amb representació, els republicans de Fem Poble, es quedaran a l'oposició amb els dos regidors aconseguit el 26-M.

 16:23 
Jordi Masquef: "S'ha escenificat el pacte de perdedors. És una traïció en tota regla a la ciutadania". El cap de llista de Junts per Figueres assegura que l'acord estava tancat des de l'endemà de les eleccions.

 16:23 
Un pacte de govern entre PSC, comuns i ERC torna a apartar el PP de l'alcaldia de Castelldefels. La socialista Maria Miranda serà l'alcaldessa els pròxims quatre anys.

 15:08 
El PSC de Vilada se situa a l'oposició en no haver pogut tancar un acord amb ERC per l'alcaldia. Els socialistes proposaven una alcaldia compartida de dos anys per Esquerra i dos anys pel PSC amb la integració al govern del regidor de Vilada per la República, quelcom que els republicans no han acceptat.

 15:06 
El PSC de Calafell afegeix a l'acord de governabilitat amb Podem, un altre amb el PP en una negociació amb pocs precedents.

 15:05 
ERC i Junts per Lleida firmen un acord de govern a l'espera del Comú.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació