Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 13:54 
JxCat i ERC rubriquen una entesa de govern a la Seu d'Urgell que aparta el PSC de l'alcaldia. Jordi Fàbrega i Francesc Viaplana compartiran l'alcaldia de la ciutat, que mantindrà un govern independentista.

 13:50 

 13:46 
JxCat ofereix a ERC repartir-se l'alcaldia per desactivar el pacte d'esquerres a Sant Cugat. L'alcaldessa en funcions, Carmela Fortuny, intenta convèncer els republicans per compartir govern.

 13:41 
Maragall ofereix a Colau compartir l'alcaldia si renuncia als vots de Valls. El candidat d'ERC i guanyador de les eleccions està disposat a "posar el comptador a zero" si l'alcaldessa en funcions renuncia a la reelecció. Informa Oriol March.

 13:40 

 12:34 
ERC i la CUP es repartiran l'alcaldia a Sant Quirze de Besora. David Solà serà el primer alcalde de la CUP a Osona.

 12:34 
Montse Perelló serà la nova alcaldessa de Tivissa amb un acord a tres bandes. Tancat l’acord de governabilitat entre Ara Sí, Movem Tivissa i Independents de la Serra.

 12:31 
Madrenas mantindrà l'alcaldia a Girona després del fracàs del pacte d'esquerres. ERC manté l'aposta pel tripartit independentista però proposarà el seu candidat per a l'alcaldia davant el silenci de JxCat.

 11:07 
Guanyem se suma al pacte de govern d'ERC i Sitges Grup Independent. El nou executiu el formaran vuit dels 21 regidors del ple.

 10:55 
​ERC supedita el pacte amb Junts per Reus a un acord nacional entre ambdós partits. Noemí Llauradó manté la voluntat d'incorporar la CUP a un govern tripartit "netament independentista". 

 10:54 

 10:05 
ERC supedita el pacte amb Junts per Reus a un acord nacional entre ambdós partits. La republicana Noemí Llauradó manté la voluntat d'incorporar la CUP a un govern tripartit "netament independentista".

 08:21 

 23:25 
Podem suspèn diversos militants a Sabadell abans de ratificar l'acord amb el PSC: es tracta de persones que havien concorregut en les candidatures de Sabadell en Comú i Ara Sabadell, les dues sense representació al ple. Informa Albert Segura

 23:24 
PSC i Impulsem Cunit pacten la majoria més inesperada del Baix Penedès

 23:23 
ERC i JxCat governaran junts a Manlleu. Informa Carles Fiter 

 20:46 
Comuns i ERC pacten per governar a Sant Feliu de Llobregat i apartar el PSC

 19:54 
La republicana Adriana Delgado, nova alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet després que JxCat confirmi que serà a l'oposició; informa Pere Fontanals

 19:13 
TxT i ERC-Mes presenten un «acord d'esquerres de Terrassa i per Terrassa»; informa Anna Mira

 17:59 
Hèctor López Bofill qüestiona el pacte d'ERC (L'EINA) amb el 155 a Altafulla i nega amenaces i pressions. El cap de llista de Junts reacciona a l'entrevista de NacióDigital i diu als republicans que "han d'assumir la seva responsabilitat"; ho explica Jonathan Oca

 17:57 
ENTREVISTA Jordi Molinera i Alba Muntadas, futurs coalcaldes d'Altafulla: «López Bofill, de Junts per Catalunya, ens va amenaçar quan negociàvem». Els republicans assoliran l'alcaldia després de pactar amb Ara Altafulla i PSC i així aconseguir la majoria; per Jonathan Oca.

 17:50 
Ciutadans presentarà a Javier González com a candidat a l'alcaldia de Terrassa.

 17:21 
La republicana Pamela Isús serà investida novament com alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, gràcies al suport que ERC ha pactat amb el grup d'electors Independents Sant Pere (ISP) que també formaran part del govern municipal. Informa Jordi Purtí.

 17:20 

 16:39 
JxCat i PSC reediten el pacte de govern a Vilafranca del Penedès i Regull mantindrà l'alcaldia. Els post convergents descarten l’aliança amb ERC després de dues setmanes de negociacions.

 15:09 
Com serà el ple d'investidura d'aquest dissabte a Terrassa, en què Jordi Ballart recuperarà l'alcaldia? Te'n donem tots els detalls 

 14:07 
El PSC de Mollet acusa ERC, comuns i Junts de «manipular, enredar i pressionar» per aconseguir l'alcaldia. Els socialistes defensen que "la ciutadania va dir que volia continuar tenint a Josep Monràs d'alcalde de la ciutat".

 14:06 
Torra eleva el to contra els comuns: «Vostès què volen, drets o cadires?» El president de la Generalitat, en resposta a Jéssica Albiach durant la sessió de control, assegura que els vots de Manuel Valls que poden fer alcaldessa Colau són "els del Pont Aeri, de la casta i els poders de l'Estat". Informa Roger Arnau i Oriol March.

 14:05 
ERC replica a Colau que la pregunta que han de respondre els comuns és «Valls sí o no». Els republicans lamenten que els de Colau no hagin fet cap proposta durant la negociació perquè la decisió de governar amb el PSC està "presa des de fa molt de temps" per retenir l'alcaldia. Informa Sara González.

 14:04 
Colau deixa clar a les bases que vol pactar amb el PSC per retenir l'alcaldia. Barcelona en Comú obre la consulta a la militància per triar entre el PSC i ERC, però la líder dels comuns assegura que no és "desitjable" un acord que faci Maragall alcalde. Informa Sara González. 

 12:19 
Junts per Manresa cedeix i ERC tindrà durant tres anys l'alcaldia de Manresa, informa Pere Fontanals. Les dues formacions negociaran aquests últims dos dies el repartiment de les àrees de govern.

 11:59 

 11:59 

 11:33 

 10:53 
L'assemblea d'ERC dona el vistiplau al pacte a quatre bandes per desbancar Masquef de l'alcaldia de Figueres. Les formacions continuen ultimant l'acord per investir la cap de llista d'Esquerra, Agnès Lladó.

 10:52 
L'independentisme fa història a Ponent i tindrà totes les alcaldies de les capitals.

 10:37 

 10:22 

 10:11 

 09:51 
L'esquerra d'Igualada no tanca un acord per a arrabassar l'alcaldia a Castells. Igualada Som-hi ERC i Poble Actiu es decantaran pel "treball conjunt" des de l'oposició.

 09:48 
La Guàrdia Civil trasllada Forn a Barcelona per prendre possessió com a regidor. Ha sortit de la presó de Soto del Real a primera hora del matí i anirà fins a Brians 2.

 09:47 

 09:45 
Compte enrere a Guanyem i ERC davant el «perill» que Albiol governi a Badalona. Municipalistes i republicans, que es van presentar a les eleccions en coalició critiquen l'"enrocament" del PSC, que presentarà la candidatura d'Álex Pastor a l'alcaldia. Per Andreu Merino.

 09:44 
Gemma Benaiges (ERC) es convertirà en la primera alcaldessa de Vilallonga del Camp. La republicana, que serà investida dissabte, tanca un pacte amb dues formacions més i s'assegura la majoria absoluta.

 09:43 
ERC, JxCat i PSC donen carbasses a Batanés i Gent fent Poble governarà Sant Fruitós en minoria. Informa Pere Fontanals des del Bages.

 08:57 
Els votants de Colau es decanten per un pacte amb Maragall, segons dues enquestes. Un govern dels comuns i ERC és l'opció que té més suport entre l'electorat de l'actual alcaldessa en funcions, per davant de l'opció del PSC.

 08:54 
L'assemblea d'ERC Manresa aprova «cedir» l'alcaldia durant un any a Valentí Junyent. Els republicans esperen així "desencallar les negociacions" amb Junts per Catalunya.

 08:53 

 08:53 
PRIMÍCIA Miquel Pueyo serà investit alcalde de Lleida sense tenir tancat un acord de govern. ERC, Junts per Catalunya i el Comú abordaran el tram final de les negociacions quan es comenci a obrir el cartipàs municipal. Per Àlvar Llobet des de Lleida.

 08:20 
Principi d’acord entre Som Poble i Junts per Sort a la capital del Pallars Sobirà. Raimon Monterde repetirà com a alcalde els propers quatre anys, informa Jordi Ubach des del Pallars. 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació