Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 08:19 

 23:21 
El republicà Josep Maria Feliu serà alcalde de Navarcles amb el suport de la CUP i els comuns. El municipi bagenc tindrà el seu primer alcalde vinculat amb ERC des de temps de la República. Ho explica Pere Fontanals.

 22:24 
L'assemblea d'ERC Manresa aprova «cedir» l'alcaldia durant un any a Valentí Junyent,  candidat de Junts per Manresa. Els republicans esperen així "desencallar les negociacions pensant en clau de futur, teixint complicitats des del primer dia".

 20:45 
Nostàlgia i retrets: el mandat a Sabadell acaba amb un ple que acomiada 22 dels 27 regidors; crònica d'Albert Hernàndez i Albert Segura, amb fotografies de Juanma Peláez.

 20:44 

 20:15 
La CUP de Torelló lamenta el rebuig d'ERC a governar conjuntament; informa Carles Fiter

 17:56 
Un pacte d'Endavant Sant Jaume i ERC descavalca de l'alcaldia de Sant Jaume dels Domenys Magí Pallarès (Convergents)

 17:12 
Josep Ramon Bosch assegura que va votar ERC a les municipals de Santpedor «perquè l'alcaldable és el meu cosí»

 17:08 
El mandat a Sabadell arriba al seu final aquest dimecres a Sabadell. A partir de les 17.00 hores, podeu seguir en directe el ple de comiat, on 22 dels 27 regidors diuen adeu

 16:35 
Tot per Terrassa i ERC-MES faran públic l'acord de govern aquest dijous; informa Anna Mira des de Terrassa

 16:22 
ERC no tira la tovallola i demana a Junts per Sabadell i Podem investir Juli Fernàndez alcalde a Sabadell. La regidora de Podem, però, diu "no saber-ne res"; informa Albert Segura.

 15:49 
Acord entre MxV-ERC i IVALL per investir David Ricart alcalde de Vallromanes. Les dues formacions sumaran sis dels onze regidors que hi ha al consistori

 14:15 
La CUP planteja un acord amb ERC i l'ajuda del PSC per desbancar Perelló de l'alcaldia de Tàrrega.

 14:14 
ERC i Junts per Tremp fan públic l’acord de govern, que convertirà la republicana Maria Pilar Cases en la propera alcaldessa de Tremp en substitució de Joan Ubach; informa Jordi Ubach des del Pallars.

 14:13 

 13:44 
Jaume Collboni insisteix a fer un pacte de govern amb els comuns per investir Ada Colau. El socialista apel·la als seus compromisos electorals per justificar la negativa a negociar amb ERC. Informa Andreu Merino des del ple municipal de Barcelona.

 13:34 

 13:31 
ERC rebutja la CUP i governarà en solitari a Torelló. L'assemblea dels republicans decideix per unanimitat governar sense cap acord estable. 

 13:30 
Junts per Prats de Lluçanès governarà de moment en solitari. El futur alcalde Jordi Bruch no descarta pactar més endavant amb Movem Prats. 

 13:29 
ERC Tortosa refusa cap pacte i aplana el camí de l’alcaldia a Meritxell Roigé. Xavier faura afirma que "l’aritmètica no fa possible un govern de canvi i d’esquerres a Tortosa".

 13:28 

 12:14 
El PSC de Sabadell denuncia l'atac a la seva seu amb pintura groga. Els fets han passat aquesta nit, la mateixa setmana en què la candidata socialista, Marta Farrés, ha de ser investida alcaldessa de la ciutat.

 12:13 
El suport de la CUP Tarragona a la investidura de Ricomà no depèn del pacte de govern: «No volem cadires ni poltrones». Els anticapitalistes celebren que es posi fi a "l'era Ballesteril"; ho explica Jonathan Oca.

 11:35 

 11:34 

 11:29 
ERC vol pactar la majoria al Consell Comarcal amb la CUP i els comuns, i després, obrir el govern a JxCat. Els republicans només necessiten 4 consellers més per tenir majoria absoluta a l'ens comarcal.

 11:29 
ERC vol pactar la majoria al Consell Comarcal del Bages amb la CUP i els comuns, i després, obrir el govern a JxCat. 

 10:58 
Granados governarà en minoria a Salou i confia poder tancar un pacte amb ERC, informa Jonathan Oca. El cap de llista de Sumem per Salou-Junts no reeditarà un govern amb PSC després que es trenquessin les negociacions.

 22:11 
La cap de llista dels comuns a Tarragona, Carla Aguilar, respon a les acusacions de PSC i Cs: «No hem de donar explicacions a ningú». Els socialistes denuncien que han mentit als seus inscrits i la formació taronja assegura que han traït als seus votants no independentistes i que han lliurat la ciutat als separatistes. Ho explica Jonathan Oca des de Tarragona.

 21:38 
Preacord entre ERC, Som Gent del Poble (SGdP) i JuntsxCAT-Junts per formar un govern tripartit a Palafrugell amb Josep Piferrer d'alcalde. Els tres partits s'han reunit aquest vespre i esperen segellar el pacte en els propers dies.

 21:36 
Collboni torna a rebutjar seure a una taula de diàleg amb Maragall. L'alcaldable del PSC tanca la porta a la cimera a tres proposada per ERC. Ho explica Sara González.

 21:36 
Vila-seca En Comú i Decidim opten per estar l'oposició i no formar part del govern. Pere Segura, de Vila-seca Segura (candidatura vinculada a Junts per Catalunya),,governarà en minoria amb el PSC després que els dos partits ja s'hagin posicionat.

 20:59 
Forn defensa assolir «grans acords de ciutat» amb el PSC a Barcelona. El candidat de JxCat a la capital catalana considera convenient que Artur Mas s'impliqui en la reorganització de l'espai postconvergent 

 18:55 
Junts per Prats de Lluçanès demana a ERC que «assumeixi els resultats i deixi de pensar en fórmules estranyes». El republicà Isaac Peraire ha fet un pas al costat i proposa Montse Boladeres per afavorir un «govern de progrés» amb Movem Prats i RAP i sense JxCat; informa Carles Fiter.

 18:30 
Rubén Viñuales, en contra que Tarragona es converteixi en un «aquelarre independentista». El portaveu de Cs carrega contra els comuns per trair als seus votants posicionant "a la CUP de Laia Estrada com a futura alcaldessa a l'ombra"; informa Jonathan Oca.

 15:39 
Cs no aclareix si votarà el mateix candidat a l'alcaldia de Barcelona que Manuel Valls. Sonia Sierra assegura que "en política poden passar moltíssimes coses" abans de dissabte.

 15:39 
L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, assegura que "el balanç de govern és més positiu del que la gent ha percebut"; lamenta que no s'hagi sabut explicar tota la feina feta aquests quatre anys.

 15:26 

 14:33 
DOCUMENT La proposta de govern que el PSC va oferir als comuns a Tarragona. Els socialistes defensen que En Comú Podem no va explicar-ho als inscrits en l'assemblea d'aquest dilluns i que no els va sorprendre el resultat de la votació, sinó el contingut de la trobada; ho explica Jonathan Oca.

 14:01 
El primer tinent d'alcalde de Sabadell, Joan Berlanga (Sabadell en Comú), molest amb l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell), per haver fet el balanç institucional de mandat en solitari. No hi va haver acord entre els quatre socis i es va optar perquè el batlle exposés breument l'acció de govern.

 13:44 
L'alcalde de Sabadell en funcions, Maties Serracant (Crida per Sabadell), defensa la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a l'Ajuntament. Recorda que es va penjar amb el suport de 20 dels 27 regidors. Informa Albert Segura.

 13:43 
Isaac Peraire, d'ERC, fa un pas al costat a Prats de Lluçanès per afavorir un «govern de progrés» amb Movem Prats i RAP; informa Carles Fiter. JxCat va guanyar les eleccions però sense majoria absoluta.

 13:42 
La CUP de Manlleu (Osona), predisposada a entrar a govern però sense JxCat; informa Carles Fiter. Davant l’oferta d'ERC, els anticapitalistes veten els postconvergents per la impossibilitat de tirar endavant polítiques d'esquerres.

 13:38 

 13:38 

 12:00 

 11:49 

 11:48 
JxCat i ERC han decidit que el futur govern municipal de l'Ajuntament de Sant Celoni serà bipartit i no pas tripartit com pretenia la CUP. Aquesta nit passada els anticapitalistes han decidit passar a l'oposició, mentre JxCat i ERC acaben de perfilar els darrers segells per fer oficial el nou govern municipal. Ho explica Jordi Purtí. 

 10:06 
Pau Ricomà (ERC) «ara sí» que es veu com a alcalde de Tarragona després del gest dels comuns. El republicà no amaga que té a prop el fet de poder ser investit el 15 de juny. Ho explica Jonathan Oca.

 09:46 

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació