Dimarts, 23 de juliol de 2024
municipals 2019

AL MINUT: La constitució dels ajuntaments arreu del país

Redacció 15 de juny de 2019 a les 10:46
« Entrades més recents
 08:18 
Maragall no tanca la porta a pactar amb Colau i aposta per una «suma intel·ligent» amb els comuns. L'alcaldable d'ERC es mostra encara esperançat amb l'existència de "converses positives" d’aquí a dissabte, quan es constitueixen els ajuntaments.

 22:23 
Després d'assegurar-se l'alcaldia de Lleida, ERC té també a tocar la de Tarragona: l'assemblea conjunta dels comuns sentencia Josep Fèlix Ballesteros i acosta els republicans al lideratge de l'ajuntament. Informa, des de Tarragona, Jonathan Oca.

 21:53 
ERC i la CUP-ALL tanquen un acord de govern que desbancarà Junts per Llagostera de l'alcaldia. El pacte farà alcalde el republicà Toni Navarro i permet assegurar la majoria absoluta amb set dels tretze regidors que té el consistori.

 20:20 
ERC pacta amb Centrats, una coal·lició entre Convergents i Lliures, i s'assegura la majoria a la Pobla de Montornès. L'actual batlle en funcions, Josep Maria Santamaria, serà primer tinent d'alcalde. 

 18:02 
L'assemblea conjunta dels comuns passa de decisiva a estèril: qui mana a Podem són els inscrits. Fonts del partit asseguren que la reunió d'avui no és definitiva. Ho explica Jonathan Oca.

 14:50 
Junts per la Garriga demana «responsabilitat» a ERC i reeditar el pacte de govern. Jordi Pubill insisteix que la ciutadania “va decidir un empat tècnic” el 26 de maig.

 14:50 
Els comuns blinden la celebració de l'assemblea conjunta i tanquen la porta als mitjans. En Comú Podem Tarragona n'explicarà el seu contingut a través d'un comunicat; informa Jonathan Oca.

 10:20 
ENQUESTA Esteu d'acord amb què el futur govern de Sabadell (PSC-Podem) retiri la pancarta dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament?

 15:59 
Els comuns votaran a favor de la investidura del republicà Miquel Pueyo com a alcalde de Lleida. L'assemblea del Comú de Lleida decideix "seguir explorant" les vies d'un govern a tres amb ERC i JxCat.

 14:47 
Convoquen una protesta davant l'Ajuntament de Sabadell per dissabte que ve, coincidint amb la investidura de Marta Farrés (PSC). Es vol mostrar el rebuig davant la decisió de retirar la pancarta dels presos polítics, acordada amb la nova sòcia de govern de Podem.

 12:18 
​El PSC de Mont-roig del Camp ofereix un govern a tres bandes amb ERC i IMM. L'acord permetria formar una majoria d'onze de disset regidors.

 12:15 
Ara Mollet, comuns i Junts demanen a Podem que s'uneixi a les converses «per formar un govern del canvi».

 11:32 
Maragall retreu a Colau que no respongui a l'oferta de «coherència progressista» d'ERC. L'alcaldable republicà insisteix que la líder de Barcelona en Comú "dependrà" tota la legislatura de Valls si accepta el seu vot.

 11:32 

 09:17 
Pueyo serà el nou alcalde de Lleida a l'espera que el Comú entri al govern amb JxCat. Els comuns veuen amb bons ulls l'alcaldia d'ERC i apostarien per fer-hi un pacte de legislatura però sense l'antiga Convergència, a qui pengen l'etiqueta de partit de dreta que xoca amb els seus postulats progressistes i renovadors. Per Àlvar Llobet.

 22:16 
Comuns i ERC tanquen un acord per governar a Sant Feliu de Llobregat i deixen el PSC fora de l'ajuntament. L'assemblea d'En Comú Podem ha validat l'acord amb els republicans aquest divendres al vespre, segons informa Fet a Sant Feliu. L'executiu governarà en minoria amb 10 regidors.

 21:07 
Els comuns avalen postular Colau a l'alcaldia encara que fracassi l'acord tripartit amb ERC i PSC. Les bases voten a favor de presentar la candidatura de l'alcaldessa en funcions i persistir en la reclamació d'un govern ampli, però no preveuen una nova consulta si l'aliança és inviable i calen els vots de Valls a la investidura. Informa Joan Serra Carné.

 21:06 
DOCUMENT Els comuns decidiran dilluns el futur del govern de Tarragona. La coalició convoca una assemblea conjunta per valorar els resultats electorals i parlar sobre les negociacions amb la resta de partits. Ho explica Jonathan Oca.

 19:54 
Junts per Cassà i el PSC tanquen un acord de govern a Cassà de la Selva. Es tracta d'un acord entre la segona i la tercera força amb vuit regidors i un, respectivament. Amb aquesta fórmula, JxCassà traurà l'alcaldia a ERC, que el passat 26-M va repetir la victòria electoral per la mínima.

 18:33 
​Ciutadans assumeix que el grup de Valls es divideixi pel suport a Colau. La diputada Lorena Roldán recorda que les decisions en política municipal s'han de prendre de manera consensuada entre Manuel Valls i el partit taronja. Ho explica Pep Martí.

 18:13 
El PSC insisteix que no farà alcaldessa Colau sense un acord de govern previ. La número dos dels socialistes a Barcelona, Laia Bonet, avisa que correspon a Colau buscar els suports necessaris abans del ple d'investidura.

 18:01 
Junts per Sant Salvador de Guardiola vol un pacte amb Sumem, però els republicans guarden silenci. La formació vinculada a ERC, tot i ser la segona força, podria obtenir la majoria absoluta amb el PSC

 17:59 
L'alcaldable d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, lamenta que Podem hagi optat per pactar amb "el pitjor passat polític de la ciutat", en referència a l'empremta del cas Mercuri en la formació socialista. Informen Albert Hernàndez i Albert Segura.

 17:43 
Jordi Ballart (Tot per Terrassa) ultima un pacte amb ERC-MES per tornar a l'Ajuntament de Terrassa per la porta gran i posar fi a 40 anys d'alcaldes socialistes. Informa Anna Mira des de la cocapital del Vallès Occidental

 17:23 

 17:22 
Ciutadans insisteix a no votar Colau i mostra suport a Collboni com a «mal menor». La diputada Lorena Roldán recorda que les decisions en política municipal s'han de prendre de manera consensuada entre Manuel Valls i el partit taronja.

 16:59 
Gabriel Rufián carrega contra Podem per l'acord a què han arribat per fer alcaldessa Marta Farrés (PSC). "Quina vergonya", diu. 

 15:21 
El PSC lamenta que ERC no vulgui repetir l'«exitós» acord de govern a Torredembarra. El socialista Vale Pino  considera que la decisió dels republicans -que tenen majoria absoluta- és "un error".

 15:20 

 14:57 
El PSC lamenta que ERC no vulgui repetir l'«exitós» acord de govern a Torredembarra. El socialista Vale Pino  considera que la decisió dels republicans -que tenen majoria absoluta- és "un error".

 14:57 
Junts per la Jonquera i el PSC revaliden el pacte de govern. Entre les prioritats, fixen la lluita contra la "inseguretat" i la promoció del municipi.

 14:13 
Maragall: «El tripartit de Colau és un artifici retòric per sostenir la candidatura». L'alcaldable d'ERC a Barcelona considera que si l'alcaldessa en funcions aspira a mantenir el càrrec és perquè ja ha "acceptat" els vots de Valls. Ho explica Andreu Merino des de la seu dels republicans.

 14:09 
Ciutadans de Terrassa diu que «no donarà suport a cap alcalde que es recolzi en ERC», en relació a l'acord de govern que prepara Tot per Terrassa, la candidatura encapçalada per Jordi Ballart -exalcalde socialista- i guanyadora de les eleccions, amb els republicans.

 14:09 
El nou govern de Sabadell retirarà la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i els llaços grocs. La futura alcaldessa, Marta Farrés (PSC), i la seva sòcia, Marta Morell (Podem), asseguren que volen "governar per a tota la ciutadnia".

 14:08 
Marta Farrés (PSC) i Marta Morell (Podem) apel·len a les seves arrels per fer un «pacte de concòrdia» a Sabadell. Signen un acord de govern amb deu punts, un dels quals contempla que un regidor abandoni el càrrec quan estigui investigat i s'obri judici oral. Informen Albert Hernàndez i Albert Segura des de la cocapital del Vallès Occidental.

 13:26 
Trencades les negociacions entre Pere Granados i el PSC a Salou. El socialista David González ho atribueix a l'"ego" de l'alcalde en funcions, i cap de llista de Sumem per Salou, i a "ingerències externes" per la qüestió nacional.

 13:25 
L'era post-Poblet arrenca amb un pacte de govern entre Vila-seca Segura (Junts) i PSC a Vila-seca. Amb aquest acord, el relleu de l'històric alcalde suma deu regidors i es queda a un de la majoria absoluta. Ho explica Jonathan Oca des del municipi del Tarragonès. 

 13:05 
Els independents de Tona i ERC fan fora Josep Salom (JuntsxTona) de l'alcaldia. Les dues formacions proposen un "equip d'alcaldia" amb "regidories obertes". Informa Carles Fiter.

 12:28 
Hermetisme total a les negociacions entre ERC i JxCat per formar govern a Manresa. El pacte entre les dues forces independentistes a la capital del Bages sembla dat i beneit; informa Pere Fontanals.

 10:54 
JxCat i el PSC tanquen un pacte de govern a la Granada i desbanquen la llista d’ERC. “És necessari deixar enrere els colors i les sigles polítiques”, defensen socialistes i post convergents.

 09:34 
L’assemblea d’Esquerra a Vilanova avala un pacte de govern que inclogui JxCat però Capgirem-CUP i Som VNG mantenen el veto. Els republicans confien en fer canviar d’opinió a cupaires i morats per tancar un executiu de majoria absoluta.

 09:33 

 09:09 
ÚLTIMA HORA Acord entre el PSC de Sabadell i Podem per investir alcaldessa Marta Farrés. Aquest migdia les dues formacions fan roda de premsa, amb fotografia davant l'Ajuntament inclosa, per explicar el pacte a què han arribat. Informa Albert Segura.

 09:09 

 08:21 

 23:24 
​L'EINA s'assegura la majoria absoluta i incorpora el PSC al pacte de govern a Altafulla. La formació republicana acaba amb un possible intent de Junts i Alternativa Altafulla d'aconseguir l'alcaldia. Ho explica Jonathan Oca.

 21:36 
Ada Colau presentarà candidatura a l'alcaldia. Els comuns constaten que, després dels vetos creuats entre ERC i el PSC que han conduït a una situació d'"estancament", el partit havia de prendre una decisió. Just abans del contacte amb la militància d'aquest divendres, Colau s'ha reunit per primer cop amb el PSC, ara mateix el soci preferent dels comuns en les converses. La investidura de l'alcaldessa en funcions només és possible amb els vots de Jaume Collboni i Manuel Valls. Informa Joan Serra Carné, Redactor en cap.

 21:35 
L'assemblea oberta de la CUP de Tarragona no descarta cap escenari: entrar a govern amb ERC o fer oposició. La formació espera que els republicans acceptin públicament els cinc compromisos plantejats per donar suport a la investidura de Pau Ricomà com a alcalde.

 21:29 
ÚLTIMA HORA Colau presentarà candidatura a l'alcaldia i espera els vots de Collboni i Valls. L'alcaldessa en funcions ha mantingut aquest dijous un contacte amb el PSC just abans que Barcelona en Comú enfoqui el plenari per votar sobre la investidura. Ho explica, en detall, Joan Serra Carné.

 20:32 
L'alcalde més veterà de Tarragona (Junts) pacta amb el PSC per governar amb majoria. Jaume Casas encara el seu desè mandat a la Riera de Gaià i ho fa després de perdre dos regidors en les eleccions municipals del 26-M. Ho explica Jonathan Oca.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació